Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «θέλω» των πολιτών 

Τα «θέλω» των πολιτών 

Τα «θέλω» των πολιτών στους δήμους είναι που για άλλη μια φορά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποιος υποψήφιος θα μπορέσει να τους πείσει,

Κάθε πρωί που βγαίνουμε από την πολυκατοικία μας είτε για την εργασία, είτε τα παιδιά για το σχολείο, είτε για οποιαδήποτε άλλη δουλειά, θέλουμε να βλέπουμε καθαρά πεζοδρόμια, καθαρούς κάδους και δρόμους χωρίς… μπαλώματα και τρύπες.

Η πρώτη άγνωστη λέξη είναι πεζοδρόμια. Μια μητέρα με το παιδί μέσα στο καρότσι ή ένας ηλικιωμένος θέλει να περπατήσει στο πεζοδρόμιο χωρίς να κάνει ζικ ζακ ανάμεσα στα μηχανάκια ή να «βγάλει» το μάτι του από τα κλαδιά των δέντρων που έχουν  κρεμάσει και κάνουν δύσκολη την πρόσβαση ή σε κάθε λογής εμπόδιο που πρόκειται να βρουν στο δρόμο τους.

Τι να πούμε για τους δρόμους; Τρύπες παντού και μπαλώματα. Ο οδηγός αυτοκινήτου ή μηχανής θέλει έναν δρόμο καλοφτιαγμένο χωρίς αναταράξεις, «παγίδες» και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και τώρα έρχεται η χαρά του παιδιού! Πλατείες και παιδικές χαρές. Με μία λέξη σε αρκετές περιοχής της Αττικής είναι μετρημένες. Μπορεί να υπάρχουν, πλην όμως οι χώροι τους είναι ρημαγμένοι και παρατημένοι. Ο δημότης θέλει μια πλατεία περιποιημένη, καθαρή και ασφαλή καθώς και μια παιδική χαρά για τα παιδιά του.

Για τον φωτισμό; Ο πολίτης θέλει όταν περπατάει το βράδυ ή όταν οδηγεί να υπάρχει επαρκής φωτισμός τόσο στους δρόμους όσο και στα πεζοδρόμιο για περισσότερη ασφάλεια. Είναι γεγονός ότι ο επαρκής φωτισμός μειώνει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

Έτσι, το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος είναι στο πώς αντιδρά στα άμεσα προβλήματα. Από μία καμμένη λάμπα σε ένα δρόμο μέχρι και την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτά τα «θέλω» των πολιτών στους δήμους είναι που για άλλη μια φορά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποιος υποψήφιος θα μπορέσει να τους πείσει, πως μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα, να μειώσει την εγκληματικότητα αλλά και να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές προς όφελος όλων.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024