Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαφές μήνυμα Γιούνκερ στη Μέι: Καμία περαιτέρω καθυστέρηση στο Brexit

Σαφές μήνυμα Γιούνκερ στη Μέι: Καμία περαιτέρω καθυστέρηση στο Brexit

«Η 12η Απριλίου είναι η τελευταία προθεσμία για έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από το τη Βουλή των Κοινοτήτων. Αν δεν το έχει κάνει έως τότε, καμία άλλη μικρή παράταση δεν θα είναι δυνατή» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο

Το σενάριο ότι η Βρετανία θα μπορούσε να λάβει μικρές παρατάσεις στο Brexit αν το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επικυρώσει τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ έως το αργότερο τη 12η Απριλίου απέρριψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η 12η Απριλίου είναι η τελευταία προθεσμία για έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από το τη Βουλή των Κοινοτήτων. Αν δεν το έχει κάνει έως τότε, καμία άλλη μικρή παράταση δεν θα είναι δυνατή» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η αποχώρηση χωρίς συμφωνία τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο, έχω διαβεβαιώσει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη» πρόσθεσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, ωστόσο η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε η Τερέζα Μέι, θα ζητήσει παράταση της προθεσμίας, ενώ ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει να βρει μια κοινή συμβιβαστική λύση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με το πόση παράταση θα ζητήσει, όμως κατέστησε σαφές πως στόχος της ήταν η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 22 Μαΐου.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024