Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά η εκπαίδευση τούρκων πιλότων για τα F-35 παρά το «πάγωμα» παράδοσής τους

Κανονικά η εκπαίδευση τούρκων πιλότων για τα F-35 παρά το «πάγωμα» παράδοσής τους

«Δεν γνωρίζω κάτι για καθυστέρηση στην εκπαίδευση πιλότων στη βάση Λουκ, η εκπαίδευση συνεχίζεται, αλλά αν αλλάξει κάτι, θα σας ενημερώσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μάικ Άντριους

Την εκπαίδευση σε αεροσκάφη τύπου F-35 στην αεροπορική βάση Λουκ, κοντά στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, συνεχίζουν τούρκοι πιλότοι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μάικ Άντριους, στο πρακτορείο Anadolu, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για «πάγωμα» της εκπαίδευσης.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ινχόουφ, ο οποίος έκανε λόγο για «πάγωμα» της εκπαίδευσης τούρκων πιλότων σε αεροσκάφη F-35, μετά την αναστολή της παράδοσης των μαχητικών στην Τουρκία.

«Δεν γνωρίζω κάτι για καθυστέρηση στην εκπαίδευση πιλότων στη βάση Λουκ, η εκπαίδευση συνεχίζεται, αλλά αν αλλάξει κάτι, θα σας ενημερώσουμε» πρόσθεσε ο Μάικ Άντριους.

Μετά την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400, οι ΗΠΑ έθεσαν ζήτημα αναστολής της παράδοσης του μαχητικού στην Τουρκία, με την Άγκυρα από την πλευρά της να ζητεί την έγκαιρη παράδοσή του.

Η διαφωνία σχετικά με τα F-35 είναι η τελευταία από μια σειρά διπλωματικών διαφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού αιτήματος που απέρριψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, να εκδώσουν τον Ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν. Καταγράφονται ακόμη σημαντικές διαφορές ως προς τη πολιτική της Μέσης Ανατολής, τον πόλεμο στη Συρία και τις κυρώσεις για το Ιράν.

Υπάλληλος του Πενταγώνου είπε στο Reuters την Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ορισμένες δυνατότητες, ώστε να περάσουν στην Τουρκία ένα μήνυμα, ότι οι ΗΠΑ εννοούν πολύ σοβαρά ότι πρέπει η Άγκυρα να εγκαταλείψει την φιλοδοξία της να κατέχει (και) το σύστημα S-400.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024