Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WSJ : «Μου φορτώθηκες» είπε ο Τραμπ στο αφεντικό της Fed

WSJ : «Μου φορτώθηκες» είπε ο Τραμπ στο αφεντικό της Fed

«Υποθέτω μου φορτώθηκες», είπε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ «υποθέτω μου φορτώθηκες» κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The Wall Street Journal, καθώς οι ενδείξεις για την ένταση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και τον ανεξάρτητο θεσμό που χαράσσει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται.

«Πλήττει την αμερικανική οικονομία»

Η κυβέρνηση του Τραμπ και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν επανειλημμένα και δημόσια επικρίνει με οξύτητα την κεντρική τράπεζα διότι αύξησε τα κατευθυντήρια επιτόκιά της πέρυσι. Ο Τραμπ κατηγόρησε την Παρασκευή τη Federal Reserve ότι πλήττει την αμερικανική οικονομία και το χρηματιστήριο.

Ο αμερικανός πρόεδρος έθιξε τη συνομιλία του με τον Πάουελ σε μια από τις πολλές συναντήσεις με συμβούλους του για τη χάραξη πολιτικής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο πρόεδρος της Fed έγινε στόχος των επικρίσεων του Ρεπουμπλικάνου, ανέφερε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη πηγή παρούσα στη συνάντηση, την οποία δεν κατονόμασε.

Κανένα σχόλιο από τον Λευκό Οίκο

Ο Πάουελ είχε «σύντομη συνδιάλεξη» με τον Τραμπ την 8η Μαρτίου, ανέφερε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι δύο άνδρες δείπνησαν για μιάμιση ώρα τον Φεβρουάριο. Τότε, ο Πάουελ διαβεβαίωσε πως δεν συζήτησαν θέματα νομισματικής πολιτικής και ότι οι αποφάσεις για αυτήν βασίζονται σε «προσεκτική, αντικειμενική, όχι πολιτική, ανάλυση».

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε κανένα σχόλιο να κάνει για το δημοσίευμα. Πάντως, αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει την άποψη του Τραμπ για το πώς ενεργεί ο Πάουελ σημείωσε πως δεν θα τον εξέπληττε εάν ο μεγιστάνας πράγματι είπε αυτό που αναφέρει η εφημερίδα.

Ενδεχόμενο απομάκρυνσης

Οι προκάτοχοι του Τραμπ απέφευγαν επιμελώς να σχολιάζουν, τουλάχιστον δημόσια, την πολιτική της Fed, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, τον οποίο επέλεξε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να απομακρύνει τον Πάουελ, κατά ορισμένα δημοσιεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024