Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σύνθημα του Μπάνκι για το ΑΕΚ - Μπάμπεργκ

Το σύνθημα του Μπάνκι για το ΑΕΚ – Μπάμπεργκ

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για το ματς της χρονιάς κόντρα στην Μπάμπεργκ (3/4, 19:30) στο FIBA Champions League τονίζοντας ότι η ΑΕΚ δεν θα επηρεαστεί από τους τραυματισμούς. Τι είπε για τον κόσμο, τον Θίοντορ και το μέλλον του στην Ένωση

Ο Λούκα Μπάνκι παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην «Ωρα για Σπορ» και μίλησε μεταξύ άλλων για το μεγάλο ματς της ΑΕΚ κόντρα στην Μπάμπεργκ (3/4, 19:30) στη φάση των «8» του Basketball Champions League.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από τους τραυματισμούς ενώ ποντάρει πολλά και στην παρουσία του κόσμου. Φυσικά αναφέρθηκε και στο αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Θίοντορ αλλά και το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Μπάνκι:

-Για τη ρεβάνς με την Μπάμπεργκ: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία την αντιπάλων μας. Έχει πολύ μεγάλους αθλητές, με εμπειρία για 4-5 χρονιές στην Ευρωλίγκα και μεγάλα συμβόλαια. Τώρα είναι ανάγκη να παίξουμε το τέλειο παιχνίδι. Το να μπεις στο Final Four με τέτοιες συνθήκες θα είναι επιτυχία, αλλά και έκπληξη. Ξέρω ότι το να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να παλεύεις μέσα από ατυχίες είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ. Το να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση θα είναι κάτι μαγικό. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα στεναχωρήσουμε όχι μόνο του οπαδούς μας, αλλά πάνω από όλα τους εαυτούς μας. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχουμε, δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσουν ούτε οι τραυματισμοί, ούτε κάτι άλλο».

-Για την παρουσία του κόσμου: «Πλησιάζει μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς και πιστεύω πως θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Πρέπει να μεταφράσουμε αυτή την ατμόσφαιρα σε κάτι θετικό, σε ενέργεια και να μας εμπνεύσει. Ονειρεύτηκα πριν έρθω εδώ να μπορέσω να ζήσω έναν τέτοιο κόσμο. Θέλω οι οπαδοί που θα έρθουν στο γήπεδο να το κάνουν με τη συνείδηση πως έχουν πολύ σημαντικό ρόλο, να σπρώξουν την ομάδα μας σε μια μεγάλη επιτυχία».

-Για τη συμμετοχή του Θίοντορ: «Θέλει πάρα πολύ να παίξει και να ενισχύσει την ομάδα. Δέχτηκε να έρθει στην ΑΕΚ σε μια αποστολή και δεν θέλει τίποτα να τον εμποδίσει. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσω εκτός παρκέ, αλλά είναι αδύνατο και να προβλέψω σε τι κατάσταση θα είναι. Ξέρω ότι παρά τα προβλήματα και την κατάσταση που έχει,. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το παιχνίδι».

-Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να κάνει την έκπληξη στο πρωτάθλημα: «Σήμερα δεν είναι ρεαλιστικό να το σκεφτόμαστε. Θα πρέπει να είμαστε πρακτικοί και ρεαλιστικοί και να ξεκινήσουμε με βάση τα δύο ματς στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως θα είναι καθοριστικό για την ΑΕΚ να μείνει σταθερά σε αυτό το επίπεδο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισαν κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τη σοβαρότητα, τη θέληση και την πειθαρχία που αντιμετώπισαν τα δικά μας παιχνίδια. Κι αυτό δείχνει πως αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ με σεβασμό και προσοχή, αυτοί πρώτοι από όλους μας αντιμετωπίζουν με προσοχή».

-Για το πώς νιώθει στην ΑΕΚ: «Το να είσαι μέλος ενός οργανισμού όπως η ΑΕΚ εμπεριέχει υπερηφάνεια. Εγώ νιώθω ότι είμαι κάτι ξεχωριστό εδώ. Δεν χρειάζεται να τροφοδοτήσω το εγώ μου, αλλά είναι μια καθημερινότητα αυτό που ζω με τους οπαδούς της ΑΕΚ, που με ωθεί να δώσω όλο και περισσότερα».

-Για το αν το δέσιμο με την ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι σημαντικοί λόγοι για να μείνει στην ομάδα: «Είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους. Θα χρειαστεί να περιμένουμε το τέλος της χρονιάς για να κάνουμε την αξιολόγηση, να μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν το να μείνω εδώ θα είναι ο καλύτερος δρόμος και για τις δύο πλευρές».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024