Σκληρή είναι η μάχη που γίνεται σε πολλούς δήμους της περιφέρειας όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Ενας τέτοιος δήμος είναι και αυτός της Χαλκίδας όπου υπάρχουν πολλές εκπλήξεις κι ανατροπές. Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Εύβοιας ξεκαθαρίζει η εικόνα και όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι αγώνας ανάμεσα σε δύο Νεοδημοκράτες υποψήφιους. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης φαίνεται να πηγαίνει με την Ελένη Βάκα στον δεύτερο γύρο και σύμφωνα με την παράσταση νίκης στην οποία προηγείται, ο πρώην αντιδήμαρχος κερδίζει το Δήμο.

Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου στην πόλη της Χαλκίδας η ΝΔ έχει προβάδισμα 13 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι το 2015 σε όλη την Εύβοια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 16 μονάδες μπροστά από την ΝΔ. Στο Δήμο Χαλκίδας μάλιστα οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ έχουν αθροιστικά μεγαλύτερο ποσοστό από τις δημοτικές του 2014 απέναντι στον νυν δήμαρχο.

Ενδεικτικά οι δύο Νεοδημοκράτες αθροιστικά ξεπερνούν το 50% στον πρώτο γύρο απέναντι στο νυν δήμαρχο που συγκεντρώνει λίγο παραπάνω από 15%. Σημαντική μάλιστα είναι η απόρριψη του νυν δημάρχου από το 77% των δημοτών της Χαλκίδας που δείχνουν λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι από την θητεία του.