Η βρετανική λίρα κατέγραψε άνοδο σήμερα το πρωί καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο επί μιας σειράς εναλλακτικών του Brexit, με κάποιους να ελπίζουν ότι η σημερινή αβεβαιότητα θα τερματιστεί με ένα ηπιότερο Brexit.

Η συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καταψηφίστηκε για τρίτη φορά από τους βουλευτές την Παρασκευή, οδηγώντας τη στερλίνα κάτω από το επίπεδο του 1,30 δολαρίου.

Ωστόσο το βρετανικό νόμισμα έχει διατηρηθεί σε αυτά ή και υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που υπονοεί ότι κάποιοι επενδυτές αποκλείουν την προοπτική να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία και αντ’ αυτού αναμένουν μια μακρά καθυστέρηση σε μια έξοδο ή εν τέλει ένα Brexit αλλά στο οποίο να διατηρούνται οι στενότεροι δεσμοί με το εμπορικό μπλοκ.

Στις 11:20 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα κατέγραψε άνοδο 0,3% στο 1,3076 δολάριο, ενώ έναντι του ενιαίου νομίσματος ήταν αμετάβλητη στις 86,035 πένες ανά ευρώ.

Αναλυτές της MUFG υποστηρίζουν ότι ενώ ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τη λίρα, μια έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 10 Απριλίου θα μπορούσε –εάν οι Βρετανοί βουλευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν τίποτα αυτή την εβδομάδα– να οδηγήσει σε μακρά καθυστέρηση του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας