ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη
Δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα «βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη»
Δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα «βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη», με αφορμή την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία υποβαθμίζει την πρόβλεψη για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης στο 1,9%.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη και το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τα επίσημα στοιχεία όσο και από τις προβλέψεις. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μας πληροφόρησε ότι η ανάπτυξη το 2018 ήταν χαμηλότερη από τον στόχο (λόγω της μεγαλύτερης μείωσης των επενδύσεων), ενώ και για το 2019 εγχώριοι και διεθνείς φορείς προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται με ασθενικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Εδώ και τέσσερα χρόνια κινείται -κάθε χρόνο- κάτω από τους στόχους. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της αδυναμίας υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της απουσίας επενδύσεων και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά».
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας προειδοποιεί ότι με αυτή την πολιτική, η οποία εφαρμόζεται συνειδητά, η κυβέρνηση πνίγει την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να μοιράζει ψηφοθηρικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών. «Αυτός είναι ο λόγος που δεν δημιουργούνται στην Ελλάδα νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται ούτε για αυταπάτη ούτε για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι ο λογαριασμός που πληρώνουν οι Έλληνες για την ανικανότητα και τις κομματικές του ιδεοληψίες» καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα δηλωθούν τα φιλοδωρήματα
- Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου (pic)
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 50% χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Ιράν
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
























































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442