Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες απειλές Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

Νέες απειλές Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

Δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ θα κάνει πράξη τις απειλες του για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό.

Σε νέες απειλές για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό, προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της διακοπής της οικονομικής βοήθειας σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ότι στέλνουν σκοπίμως παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ότι είναι «πολύ πιθανόν» να κλείσει τα σύνορα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, εάν το Μεξικό δεν εμποδίσει τους μετανάστες να φτάσουν στις ΗΠΑ. Κατηγορεί επίσης τις Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ ότι «συγκρότησαν» καραβάνια μεταναστών και τα στέλνουν βόρεια.

Μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο ασκών χρέη προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι, είπε ότι ο Τραμπ δεν έχει πολλές επιλογές, ελλείψει της στήριξης των Δημοκρατικών για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων ή για νομοθετική πρωτοβουλία αλλαγής του μεταναστευτικού νόμου.

«Αντιμέτωπος με αυτούς τους περιορισμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει ό,τι μπορεί. Αν αυτό σημαίνει να κλείσει τις πύλες εισόδου, τότε ακριβώς αυτό σκοπεύει να κάνει. Χρειαζόμαστε ασφάλεια στα σύνορα και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με ό,τι διαθέτουμε», είπε.

Την ίδια ώρα, η σύμβουλος του Λευκού Οίκουο Κελιάν Κόνγουεϊ, μιλώντας την εκπομπή “Fox News Sunday”, είπε ότι ο Τραμπ «σοβαρολογεί» και ότι η απειλή του «σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

Κανείς από τους δύο συμβούλους του Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πιθανό κλείσιμο των συνόρων.

Την ίδια ώρα, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, κατήγγειλε τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ στο πλαίσιο συγκέντρωσης στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024