Στο χαιρετισμό που απευθύνει στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καυτηριάζει τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα διακυβεύματα των ευρωεκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Και προσθέτει: «Στις ευρωεκλογές, πέρα από την πρωτιά, κρίνονται και άλλα σημαντικά θέματα, και η Ελλάδα χρειάζεται μια κριτική δύναμη αναμόρφωσης απέναντι στα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν, το καθένα με το δικό του τρόπο, τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές».

Ο πρώην πρωθυπουργός φροντίζει να υπενθυμίσει ότι, ενώ στα τέλη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του 2004, το κατά κεφαλήν εισόδημα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, το 2016, μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% σε σχέση με το 2004.

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική αριστερά», καταλήγει στο χαιρετισμό του ο Κώστας Σημίτης, «να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας. Γι’ αυτό και πρέπει να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν στην νέα πορεία του τόπου με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, για υψηλότερο επίπεδο ζωής και για περιορισμό της φτώχειας, της εξάρτησης, της αβεβαιότητας και των ταξικών διακρίσεων. Δεν επιτρέπεται, στις μέρες μας, η Ελλάδα να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε καινοτόμες πολιτικές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο