Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο λαός θα απαντήσει στα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο λαός θα απαντήσει στα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν», δήλωσε από τη Λάρισα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση για την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, εξαπέλυσε από τη Λάρισα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει στα ψέματα, την κοροϊδία και τις ψεύτικες ελπίδες που είχε από την κυβέρνηση Τσίπρα», τόνισε  κ. Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία στη θεσσαλική πόλη. «Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση  ότι στον αγροτικό τομέα «κατάφερε μόνο να ανεβάσει τους φόρους , άλλα και να φτάσει το κόστος παραγωγής σε τεράστιο επίπεδο». Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για τον αγροτικό κόσμο, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κίνητρα για την παραγωγή.

Μιλώντας για την πρόταση της ΝΔ στον τομέα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, η κ. Μπακογιάννη, επανέλαβε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, ώστε να υπάρχει αύξηση των επενδύσεων οι οποίες – όπως είπε – θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση της γραφειοκρατίας, άλλα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Χαρακτήρισε «δειλή και κουτσουρεμένη» την προσπάθεια για την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται στήριξη της καινοτομίας, αλλά και των ευρύτερων συγκεντρώσεων των αγροτών με φορολογικά κίνητρα.

«Η ΝΔ δεν πιστεύει ότι το κέρδος είναι ποινικό αδίκημα. Δεν μπορεί ο όποιος δηλώνει επιχειρηματίας να είναι και ταξικός εχθρός, γιατί δεν είναι ταξικός εχθρός. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει στην κατηγορία αυτών που γεμίζουν τα ταμεία με φόρους, Βεβαίως, με την ενίσχυση που θα δώσουμε στην επιχειρηματικότητα θα είμαστε εξίσου αυστηροί σε δύο τομείς. Στην σωστή μισθολογική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, αλλά και στην φορολογική συμμόρφωση» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων της ΝΔ η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μείωσε δραστικά το σύνολο των εξόδων, ενώ ανέφερε ότι το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων. Παράλληλα στάθηκε στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα ακολουθηθεί η πρακτική του παρελθόντος, αλλά και πως η ΝΔ έχει προχωρήσει σε πλήρη εξυγίανση των οικονομικών της.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024