Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σημείωσε ότι κύριος στόχος του είναι η διαμόρφωση πλαισίου για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα.

«Διεκδικώ θέση στην ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλω να με λυπηθούν», δήλωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Όπως είπε μιλώνας στον ΣΚΑΪ,  ένας από τους κύριους στόχους του, θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα μίλησε για θεσμοθέτηση προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, σύμφωνα με μοντέλα που λειτουργούν ήδη  σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», υπογράμμισε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην προσωπική του εμπειρία, καθώς ο ίδιος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του. Σημείωσε ωστόσομ ότι  άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά.

Ως καταλύτη για την ανάκαμψη της χώρας ανέδειξε τους νέους που μετανάστευσαν λόγω κρίσης και αυτούς που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, 33 ετών, ψυχίατρος  στο επάγγελμα τόνισε ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται του για τη δουλειά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr