Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι βρετανοί διαβητικοί δεν πρέπει να ανησυχούν για την ινσουλίνη τους συνεπεία του Brexit

Οι βρετανοί διαβητικοί δεν πρέπει να ανησυχούν για την ινσουλίνη τους συνεπεία του Brexit

Όποιοι και να είναι οι όροι του Brexit, ο φαρμακευτικός όμιλος Novo Nordisk, Νο 1 παγκοσμίως της ινσουλίνης, τα έχει προβλέψει όλα, ώστε να διασφαλίσει την πρόσβαση των βρετανών διαβητικών, ανάμεσά τους και της Τερέζα Μέι, στη θεραπεία τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το AFP

Όποιοι και να είναι οι όροι του Brexit, ο φαρμακευτικός όμιλος Novo Nordisk, Νο 1 παγκοσμίως της ινσουλίνης, τα έχει προβλέψει όλα, ώστε να διασφαλίσει την πρόσβαση των βρετανών διαβητικών, ανάμεσά τους και της Τερέζα Μέι, στη θεραπεία τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το AFP.

«Κανένας πολίτης που εξαρτάται από τα προϊόντα μας δεν πρέπει να ανησυχεί» δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensenν. «Όσο το Brexit δεν έχει γίνει, μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε εμπορεύματα, συνεπώς διατηρούμε τα αποθέματά μας σε ένα υψηλό επίπεδο».

«Πετύχαμε να αυξήσουμε τα αποθέματά μας μέχρι 18 εβδομάδες στη Βρετανία και επίσης διαθέτουμε τη δυνατότητα για αεροπορικές μεταφορές φαρμάκων συντηρουμένων σε ψύξη στην περίπτωση που εξαντληθούν τα αποθέματα» τόνισε ο πρόεδρος του Novo Nordisk, ελπίζοντας ότι η περίοδος αμέσως μετά το Brexit θα επιτρέψει να καθοριστούν οι όροι εφοδιασμού.

Εντούτοις, η αναποφασιστικότητα της βρετανικής πολιτικής τάξης για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ είναι ανησυχητική.

«Η εμπιστοσύνη απέναντι στο κατεστημένο των μεγάλων θεσμών κλονίζεται» όσο η διαδικασία παρατείνεται, τόνισε. «Είναι ένα πρόβλημα για όλους: για τους δημοκρατικούς θεσμούς πρώτιστα, αλλά και για το εμπορικό περιβάλλον».

Επικεφαλής του Νο 1 παγκοσμίως ομίλου ινσουλίνης από το 2017, ο πρόεδρος του Novo Nordisk «καταλαβαίνει» τους ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν τις δικές τους προμήθειες για το φάρμακο αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.

Η Βρετανία έχει 3,7 εκατομμύρια διαβητικούς, ανάμεσά τους και την Τερέζα Μέι. Οι ασθενείς πάσχουν από μια διαταραχή αφομοίωσης του ζαχάρου από τον οργανισμό. Η ινσουλίνη, μια ορμόνη που φυσιολογικά παράγεται από το πάγκρεας, τους επιτρέπει να φροντίζουν την υγεία τους ρυθμίζοντας τα επίπεδα γλυκαιμίας.

Ο Novo Nordisk προμηθεύει περισσότερη από τη μισή ινσουλίνη που χρησιμοποιείται στη χώρα, αλλά δεν προτίθεται να αρχίσει την παραγωγή της στο νησί. «Παράγουμε στη Γαλλία και στη Δανία, δεν χρειαζόμαστε άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο όμιλος, που ειδικεύεται επίσης στις ορμονοθεραπείες και στην αγωγή κατά της αιμοφιλίας, διατηρεί ένα σημαντικό κέντρο ερευνών στην Οξφόρδη. «Για να παραμείνει η Βρετανία μια δύναμη στον τομέα της έρευνας, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τη χώρα» σημείωσε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024