Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Σε σαμποτάζ αποδίδει τα μπλακ-άουτ η κυβέρνηση

Βενεζουέλα: Σε σαμποτάζ αποδίδει τα μπλακ-άουτ η κυβέρνηση

Στόχος τεσσάρων διαφορετικών επιθέσεων ανάμεσα στις 7 και τις 25 Μαρτίου αποτέλεσε η κρατική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα όσα υποστήριξε ο υπουργός Πληροφοριών, Χόρσε Ροντρίγκες

Στόχος τεσσάρων διαφορετικών επιθέσεων ανάμεσα στις 7 και τις 25 Μαρτίου αποτέλεσε η κρατική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα όσα υποστήριξε ο υπουργός Πληροφοριών, Χόρσε Ροντρίγκες.

Αναφερόμενος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά μπλακ-άουτ, είπε πως «από τις 7 Μαρτίου, τέσσερις μεγάλες επιθέσεις εκτελέστηκαν εναντίον της εθνικής ενεργειακής εταιρείας».

Κατά τον ίδιο, οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 7, 9, 11 και 25 Μαρτίου, όταν και συνέβη η δεύτερη εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ο Ροντρίγκεζ, βέβαια, διαβεβαίωσε ότι κατόπιν δύο ημερών, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας.

«Μπορούμε να πούμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επιστρέψει στα σπίτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάχη συνεχίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, ο Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής έρευνας για το περιστατικό.

Μία από τις πιθανές αιτίες του μπλακ-άουτ φέρεται να είναι «ο πυροβολισμός από μακρινή απόσταση, με στόχο την πρόκληση φθορών στον εξοπλισμό» και προβλημάτων στη λειτουργία του ενεργειακού σταθμού Γκούρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου σημειώθηκε η πρώτη εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, η οποία άφησε τουλάχιστον 30 εκατ. κατοίκους χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Ο εθνικός πάροχος ηλεκτροδότησης κατήγγειλε ότι το μπλακ-άουτ ήταν αποτέλεσμα «σαμποτάζ» στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι. Ο Μαδούρο επέρριψε, μάλιστα, την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει κάθε εμπλοκή στο περιστατικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024