Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο στα Τίρανα - Επιμένουν οι διαδηλωτές

Νέα επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο στα Τίρανα – Επιμένουν οι διαδηλωτές

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη έξω από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας όταν στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του.

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη έξω από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας όταν στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του .

Συνέκρινε τον Ράμα με τον Μαδούρο

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το himara.gr, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας.

«Εντι Ράμα, σε ενθαρρύνω να προβληματιστείς, γιατί δεν σου έχει μείνει πολύς καιρός σ’ αυτό το γραφείο» τόνισε.

φωτό EPA

«Δεν φοβόμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω. Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους ανθρώπους σαν να ήταν πρόβατα», ανέφερε ο Μπάσα, συγκρίνοντας τον Εντι Ράμα με τον Νικολάς Μαδούρο.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, αυτή η συμμορία των εγκληματιών έκλεψε κάθε άτομο στη χώρα. Ο πρωθυπουργός έκανε τις τιμές απρόσιτες για δεκάδες χιλιάδες αλβανικές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν σήμερα τους λογαριασμούς τους.

«Αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου»

»Αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου, καταστρέφει εκατοντάδες επιχειρήσεις, αναγκάζοντας πολλούς να εγκαταλείψουν τη χώρα», ήταν μερικές από τις κατηγορίες που ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας.

Μετά την ομιλία του Λουλζίμ Μπάσα, οι διαδηλωτές πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας να απελευθερωθούν οι διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, και ψέκασαν με μαύρη μπογιά, όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αντίδραση Ράμα

Ο πρωθυπουργός της χώρας Εντι Ράμα αντέδρασε μετά την πράξη της αντιπολίτευσης. Δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή του ψεκασμού με μπογιά στο υπουργείο Εσωτερικών, συνοδευόμενου από τη λεζάντα: «Είμαστε έτοιμοι να εξάγουμε το καλύτερο προϊόν που χρειάζεται για να αμαυρώσουμε την Αλβανία».

Η κρίση

Οπως υπογραμμίζει το IBNA, έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες που σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν εξαπλωθεί στη χώρα. Η αντιπολίτευση, η οποία εκπροσωπείται από το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενταξη, ζήτησαν την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών.

φωτό EPA

Η αντιπολίτευση απαιτεί επίσης οι εκλογές αυτές να οργανωθούν από προσωρινή κυβέρνηση για φόβους εκλογικής νοθείας. Στο πλαίσιο των μέτρων για την άσκηση πιέσεων εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, η αντιπολίτευση αποφάσισε επίσης να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, αυτό έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, η οποία παρότρυνε την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να αναλάβει τις ευθύνες της στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δημοκρατικό σύστημα….

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024