Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πανηγυρίζει ο Τραμπ το τέλος της έρευνας Μάλερ για την εκλογική του νίκη

ΗΠΑ: Πανηγυρίζει ο Τραμπ το τέλος της έρευνας Μάλερ για την εκλογική του νίκη

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την έρευνα ως ένα σύννεφο «ψευτιάς» και «υποκρισίας», αποδίδοντας το κίνητρο της, στην άρνηση της εκλογικής του νίκης

Αμέσως μετά την έναρξη της χθεσινής ομιλίας του στο Μίσιγκαν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του πανηγύρισε για την δημοσιοποίηση της σύνοψης, της τελικής αναφοράς του Ρόμπερτ Μάλερ, μεταδίδει το ABC News.

“Ο ειδικός ανακριτικής κατέθεσε την αναφορά του και δεν εντόπισε ούτε την διάπραξη συνωμοσίας, αλλά ούτε και την παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης. Σας το είχα πει με ευκολία, πριν από 2,5 χρόνια,” είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

Στην αναφορά που έκανε ο Τραμπ για τον Μάλερ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως “είδωλο” για τους Δημοκρατικούς, οι οπαδοί του αντέδρασαν με γιουχαρίσματα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την έρευνα ως ένα σύννεφο “ψευτιάς” και “υποκρισίας,” αποδίδοντας το κίνητρο της, στην άρνηση της εκλογικής του νίκης.

“Το έκαναν όλο αυτό, επειδή αρνήθηκαν να δεχτούν πραγματικά τα αποτελέσματα μιας από τις μεγαλύτερες προεδρικές εκλογές, ίσως την κορυφαία στην ιστορία μας,” είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά του Δημοκρατικού προέδρου της Επιτροπής Δικαιοσύνης στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, με τους Ρεπουμπλικάνους να ζητούν την παραίτησή του.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Σιφ ότι προώθησε ένα “εσφαλμένο αφήγημα” πριν από την δημοσιοποίηση της περίληψης για την έρευνα του Μάλερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Σιφ ως “ανεπαρκή,” σχολιάζοντας επικριτικά τον λαιμό του. “Έχει τον μικρότερο και πιο λεπτό λαιμό που έχω δει ποτέ μου,” πρόσθεσε ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας ως “αρρωστημένους” τους Δημοκρατικούς.

Επρόκειτο για την πρώτη προεκλογική ομιλία του Τραμπ από τότε, που ο Μάλερ ολοκλήρωσε την αναφορά του για την έρευνα που έκανε σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήριζε για μήνες, την έρευνα του Μάλερ ως “κυνήγι μαγισσών,” επαναλαμβάνοντας ότι “δεν υπήρξε συνωμοσία” της προεκλογικής του εκστρατείας με τους Ρώσους. Ο ίδιος αναφέρθηκε εμφατικά στο συμπέρασμα του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ και στο τετρασέλιδο υπόμνημά του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας την αρχική του θέση.

Ο Μάλερ παρέδωσε την τελική αναφορά για την έρευνά του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ως το “κόμμα όλων των Αμερικανών,” ενώ με υπηρηφάνεια αναφέρθηκε στην βάση των ψηφοφόρων του, χαρακτηρίζοντας τους ως “ελίτ.”

“Είστε η ελίτ. Είστε εξυπνότεροι. Είστε ετοιμόλογοι. Είστε πιο πιστοί. Είστε σκληρότεροι κατά πολύ,” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην δική του επιτυχία. “Είχα μία καλύτερη εκπαίδευση από αυτούς. Είμαι εξυπνότερος από αυτούς. Πήγα στα καλύτερα σχολεία. Αυτοί όχι. Έχω ένα πολύ πιο όμορφο σπίτι, ένα πιο όμορφο διαμέρισμα. Έχω το ότι πιο όμορφο από όλα. Είμαι ο πρόεδρος κι αυτοί δεν είναι,” συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Επιστρέφοντας στις προεκλογικές εξαγγελίες που είχε κάνει το 2016, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του “να αποξηράνει τον βάλτο” των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις προσπάθειές του για τον έλεγχο της μετανάστευσης, την μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ είχαν διάθεση να πανηγυρίσουν, με τον ενθουσιασμό αυτό να είναι διάχυτος σε απόσταση εκατοντάδων μιλίων από το σημείο της ομιλίας του και στις γειτονικές αγροτικές κοινότητες που υποστήριξαν την προεδρική υποψηφιότητά του, το 2016.

Ο αγρότης τρίτης γενιάς, Ντόναλντ Γουέντλαντ Τζούνιορ διέκοψε για λίγο την εργασία του στην οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, προκειμένου να μοιραστεί την χαρά του για την ολοκλήρωση της έρευνας του Μάλερ.

“Είμαι χαρούμενος που υπήρξε δικαίωση,” δήλωσε ο αγρότης από το Μίσιγκαν.

Ο ίδιος είπε πως πιστεύει ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν ψήφους που θα κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, από την άρνησή τους να αποδεχτούν τα εκλογικά αποτελέσματα.

“Νομίζω ότι ήταν ένα κυνήγι μαγισσών. Είναι αρρωστημένο να το βλέπεις αυτό. Δεν αποκατέστησαν ποτέ αυτόν τον άνθρωπο [αναφορά στον πρόεδρο Τραμπ], είπε ο ίδιος.

Από την άλλη μεριά, στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν το Μίσιγκαν το 2020 θα καταγράψουν μία σημαντική πολιτική νίκη, καθώς ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος που κέρδισε την αναφερόμενη πολιτεία, μετά από χρονικό διάστημα 30 ετών.

Ο Γουέντλαντ που σχολίασε θετικά τις προσπάθειες του Τραμπ για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην αγροτική οικονομία εκτίμησε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι διαιρεμένο και προοδευτικό σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί να νικήσει τους υποστηρικτές του Τραμπ.

“Οι ρίζες της οικογένειάς μου, ήταν πάντα υπέρ μιας μικρής κυβέρνησης, υπέρ της ζωής, υπέρ της Δεύτερης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ και υπέρ της σκληρής δουλειάς. Δεν θέλω να παραδώσω κάτι από αυτά,” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι Δημοκρατικοί θα κληθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους σε μία πολιτεία όπως το Μίσιγκαν κι όπου οι ψηφοφόροι είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του προέδρου Τραμπ στην οικονομία. Το ποσοστό της ανεργίας στην αναφερόμενη αμερικανική πολιτεία καταγράφηκε στο 4% τον Φεβρουάριο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι από την άλλη μεριά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την Δημοκρατική κυβερνήτη της πολιτείας Γκρέτσεν Χουίτμερ, που νίκησε την υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, παρά την απώλεια της πολιτείας για την Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Μερικοί πιστεύουν ότι η αλλαγή που έγινε από τους Δημοκρατικούς για το αξίωμα του κυβερνήτη, μπορεί να οδηγήσει σε μία ήττα του Τραμπ στην πολιτεία.

Ωστόσο, ο Τιμ Κέλι πρώην μέλος της τοπικής Βουλής των Αντιπροσώπων διαφωνεί: “Ο ψηφοφόρος του Τραμπ δεν είναι απαραίτητα ένας Ρεπουμπλικάνος ψηφοφόρος. Αποτελούν αποκλειστικά τους ψηφοφόρους του,” σχολίασε ο ίδιος που είναι Ρεπουμπλικάνος.

Ο Κέλι τονίζει πως έχει διακρίνει μία ξεκάθαρη διαφορά για το πως οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν τον Τραμπ σε αντίθεση με άλλους Ρεπουμπλικάνους.

“Όταν ο [Τραμπ] πηγαίνει σε προεκλογικούς αγώνες και ζητάει ψήφους για τους Ρεπουμπλικάνους, οι υποστηρικτές του δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις, όπως όταν τους ζητάει να ψηφίσουν τον ίδιο,” εξήγησε ο Κέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024