
Στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας: Δημεύονται οι περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων κατοίκων στη Χειμάρρα - Έντονη αντίδραση Τσίπρα.
Σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας γύρω από το καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων που ζουν στη γειτονική χώρα προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα να του απαντά σε αυστηρούς τόνους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα.
«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το γεγονός, ενώ σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη».
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου της γειτονικής χώρας προβλέπεται η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για 46 αγροτεμάχια –η πλειοψηφία των οποίων είναι στη Χειμάρρα- συνολικής έκτασης 1.377.000 στρεμμάτων, τα οποία από ιδιώτες περνούν στα χέρια του αλβανικού κράτους.
Ο Ράμα μπόρεσε να υλοποιήσει το σχέδιό του βασιζόμενος στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
