Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Μπλατ: «Δεν κοιτάμε πίσω, δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

Ολυμπιακός – Μπλατ: «Δεν κοιτάμε πίσω, δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε ότι η Ζαλγκίρις είναι ένα δύσκολος αντίπαλος και παραδέχτηκε πως η ομάδα του έχει μάθει να ζει με τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας (29/3, 21:30, ΣΕΦ) σε ένα must win ματς για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Παραμονές του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε πως οι Ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να κοιτάζουν πίσω προσθέτοντας ότι δεν αποτελούν δικαιολογία και οι απουσίες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το ματς: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας κι ελπίζω να έχουμε την απόδοση που είχαμε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Η Ζάλγκιρις είναι πολύ καλή ομάδα. Αντιμετώπισε δυσκολίες τη φετινή σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλά. Έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Παίζει ομαδικά και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τον Σπανούλη: «Δεν περιμένω πως θα παίξει. Εκτός είναι και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι κρίμα που συμβαίνει αυτό τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε».

Για τις απουσίες των δύο γκαρντ και το κενό που υπάρχει:«Το καλύψαμε απέναντι στην Μπάγερν. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι χωρίς εκείνους. Δεν το κάναμε με την Γκραν Κανάρια. Δεν είναι δικαιολογία».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Είναι πολλά, αλλά πάνω από όλα θα είναι το επίπεδο της προσπάθειάς μας».

Για το ματς με την Γκραν Κανάρια: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ήταν σε διπλή εβδομάδα. Αν ρωτήσετε και την Ζάλγκιρις, θα σας πει το ίδιο  Δεν ανταποκριθήκαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι. Δεν κοιτάμε πίσω. Πρέπει με αισιοδοξία και κουράγιο να κοιτάξουμε μπροστά».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Ελπίζω να μας υποστηρίξουν. Μαζί θα μπορέσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι κάποιες ομάδες ξεκουράζουν παίκτες τις τελευταίες αγωνιστικές: «Οι ομάδες  έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Προφανώς βρίσκονται σε μία κατάσταση που τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν. Ίσως δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικές.  Πρέπει να το αποδεχτούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Για τον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο ματς του πρώτου γύρου: «Είναι σπουδαίο που τον έχουμε πίσω. Είναι σημαντικό για εμάς που τον έχουμε σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι».

Για το αν τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών πρέπει να γίνονται την ίδια μέρα και ώρα:«Προφανώς είναι καλή ιδέα. Ίσως αυτό συμβαίνει και λόγω των ταξιδιών, γιατί υπάρχει διαφορά ώρας. Σε γενικές γραμμές είναι μία καλή ιδέα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024