Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δώρο» της Φενέρ στους «αιώνιους», στα σχοινιά η Αρμάνι

«Δώρο» της Φενέρ στους «αιώνιους», στα σχοινιά η Αρμάνι

Η Φενέρμπαχτσε παρέσυρε με μισή ομάδα την Αρμάνι στο Μιλάνο (104-90) - Απειλούνται με αποκλεισμό από τα πλέι οφ της Euroleague οι Ιταλοί

Τι και αν άφησε στην Τουρκία τους Σλούκα και Βέσελι; Η Φενέρμπαχτσε απέδειξε γιατί είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την φετινή Ευρωλίγκα, διαλύωντας την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία με σκορ 104-90, έχοντας ως κορυφαίο τον Νίκολα Κάλινιτς.

Μία νίκη που βολεύει τους «αιώνιους» και ανησυχεί ακόμα περισσότερο το συγκρότημα του Πιανιντζάνι, το οποίο την επόμενη αγωνιστική παίζει στην Εφές και απειλείται ακόμα και με αποκλεισμό.

Η εξέλιξη του ματς

Η Αρμάνι ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, όμως είχε δεν είχε λογαριάσει τον Μπόμπι Ντίξον. Ο Αμερικανός της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος αγωνίζεται ως Τούρκος, είχε τους 10 από του 16 πόντους της ομάδας του, με το ματς να φτάνει το 9-16 στο Mediolanum Forum.

Με τον Τζέιμ άποντο, αλλά τον Ταρζέφσκι κομβικό, η Αρμάνι μείωσε στους 2 (14-16) αλλά ο Ντίξον ξανά και ο Ντατόμε στη συνέχεια, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 17-22 στο Μιλάνο.

Οι παίκτες του Ζέλικο, όσο έβλεπαν «άσφαιρο» τον Τζέιμς, τόσο ανέβαζαν ρυθμούς. Ο Γκριν και ο Κάλινιτς οδήγησαν την ομάδα τους στο 24-30, με τον παλιό παίκτη του Ολυμπιακού να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει το 32-38. Ο Ντίξον πήρε την σκυτάλη στο σκορ και ο Μέλι έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του (32-42).

Η Αρμάνι είχε πόντους μόνο από τους Νάναλι και Τζέρελς, οι δύο τους ήταν οι μοναδικοί ενεργοί του Πιανιντζάνι, με τον πρώτο να είναι η αιτία του 42-49 με τον 13ο πόντο του. Ο Ντίξον δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού με τρίποντο σε επίθεση εννιά δευτερολέπτων, έκανε το 42-52 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου..

Ο Νάναλι έμοιαζε λες και έπαιζε μόνο του απέναντι στην Φενέρ, γρήγορα μείωσε την απόσταση και ο Τζέρελς δίπλα του έκανε το 61-67, σε ένα δεκάλεπτο που ο Τζέιμς ακόμα έμενε σε ρηχά νερά. Από ασίστ του πάντως ο Μίτσοφ σκόραρε για τρεις και στη συνέχεια μετά από αμυντικό ριμπάουντ και κερδισμένες βολές, ροκάνισε την απόσταση στους 3 (66-69).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με γκολ φάουλ του Νάναλι που έστειλε το παιχνίδι στο 68-73, δίνοντας ελπίδες στους Ιταλούς. Πως όμως με αυτό το 3λεπτο της Φενέρ στην τέταρτη περίοδο; Ο Νάναλι μείωσε και πάλι στους τρεις, αλλά η ομάδα του δέχθηκε ένα 10-0 σερί με τον Κάλινιτς να μην αστειεύεται.

Σκόραρε και για το 74-87 ενώ αργότερα ήταν και η αιτία του 94-78, με τους γηπεδούχους ουσιαστικά να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Ο Γκριν έκανε το 100-81, σε ένα ματς.. γκιλοτίνα για τους Ιταλούς που πλέον παίζουν την ύπαρξή τους απέναντι στην Εφές στην Τουρκία.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024