«Πρωτοφανές όνειδος για τα κοινοβουλευτικά χρονικά» και «μεγάλη απάτη», χαρακτήρισε την κυβερνητική τροπολογία για την προστασία της α’ κατοικίας ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ένωτητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Έκανε λόγο για δαιδαλώδη τροπολογία με αντισυνταγματικές διαδικασίες εξπρές που κατέθεσε η κυβέρνηση με τη συναίνεση της ΝΔ. «Αντιπροσωπεύει μια απερίγραπτων διαστάσεων κοροϊδία των πολιτών, τους οποίους εκλαμβάνει ως ηλίθιους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η τροπολογία αυτή  όχι μόνο καταργεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών, αλλά και κάνει κάτι χειρότερο: φορτώνει στους δανειολήπτες που θα θελήσουν να δοκιμάσουν την ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας και πρόσθετα βάρη μετά την σχεδόν βέβαιη αποτυχία τους», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση και οι εμπνευστές της κατάθεσης αυτής της επαίσχυντης και εκδικητικής προς τους δανειολήπτες τροπολογίας, την οποία συνέταξαν οι ‘θεσμοί’ και οι τράπεζες με τους συναρμόδιους υπουργούς ως υπαλλήλους τους, παίζουν το ρόλο του πολιτικού νεκροθάφτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Διότι αυτή η τροπολογία δεν πλήττει μόνο τους ανήμπορους δανειολήπτες, αλλά βάζει ταυτόχρονα ταφόπετρα στην οικονομία και την κοινωνία με ένα επερχόμενο τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων», υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης για να καταλήξει:

«Οι ελληνικές τράπεζες ‘ζόμπι’ όχι μόνο δεν πρόκειται με αυτήν την τροπολογία έκτρωμα να βελτιώσουν την θέση τους, αλλά και θα συνεχίσουν να βουλιάζουν τον τόπο με μόνους ωφελημένους τους τραπεζίτες και τους διάφορους μεγαλοσχήμονες που παίρνουν χαριστικά και αγύριστα θαλασσοδάνεια, με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, να καλύπτει όλες τις κλεψιές και ανομίες τους.

Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων απαιτεί μία και μόνη λύση: Άμεσες γενναιότατες ρυθμίσεις αποπληρωμής των δανείων με εξίσου γενναίο κούρεμα τους, που θα φτάνει μέχρι την πλήρη διαγραφή τους (σεισάχθεια) στις περιπτώσεις των πιο φτωχών πολιτών και νοικοκυριών και των πιο αδύνατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αυτή η λύση είναι απόλυτα εφικτή και αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομίας από τράπεζες που θα εθνικοποιηθούν και θα τεθούν υπό κοινωνικό έλεγχο στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής πορείας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο