Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψήφιος για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα ο Ηλίας Ζογοραίος

Υποψήφιος για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα ο Ηλίας Ζογοραίος

Για τις άλλες δύο θέσεις έχουν επιλεγεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως υποψήφιοι οι εισαγγελείς Δημήτριος Ζημιανίτης και Λάμπρος Πατσαβέλας με ευρωπαϊκή εμπειρία και οι δύο και τα απαραίτητα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα

Mε συντριπτική πλειοψηφία, 48 ψήφους έναντι 4, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επελέγη τελικά στην τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα, ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο Ηλίας Ζαγοραίος προσέφυγε στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου διεκδικώντας μία από τις τρεις υποψηφιότητες εισαγγελέων για τον νέο θεσμό του ευρωπαίου εισαγγελέα.

Για τις άλλες δύο θέσεις έχουν επιλεγεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως υποψήφιοι οι εισαγγελείς Δημήτριος Ζημιανίτης και Λάμπρος Πατσαβέλας με ευρωπαϊκή εμπειρία και οι δύο και τα απαραίτητα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Ετσι, η μάχη για την τρίτη υποψηφιότητα δόθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με τον κ. Ζαγοραίο να συγκεντρώνει σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, την ψήφο εμπιστοσύνης των αρεοπαγιτών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του υπερψηφίστηκε από 48 ανώτατους δικαστικούς παρά την αντίθετη θέση που έλαβε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μειοψήφισε.

Το τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τον Ηλία Ζαγοραίο ερμηνεύεται από δικαστικούς κύκλους ως μήνυμα προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024