Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγριεύει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αγριεύει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και αναμένεται να πλήξει τόσο το συγκεκριμένο νησί όσο και άλλες περιοχές της χώρας

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και αναμένεται να πλήξει τόσο το συγκεκριμένο νησί όσο και άλλες περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή  θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες – κυρίως στα ανατολικά και νότια –  οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο – κατά τόπους 9-10 μποφόρ –  και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Την Πέμπτη , όπως αναφέρει το meteo.gr ,  τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, φαινόμενα τα οποία από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Το διήμερο Σάββατο  και Κυριακή  στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Εν τω μεταξύ, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο, ενώ από το πρωί δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου ενώ στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Σε κάθε περίπτωση όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο καλό θα ήταν να ενημερώνονται πριν από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ,  ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις επηρεάζουν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη, τα νησιά του νοτίου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα. Την Παρασκευή τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα, σήμερα, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί σαρώνουν τη χώρα. Η έντασή τους θα φτάσει τα 8 και βαθμιαία την Πέμπτη αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο, τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται στο Ιόνιο από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024