Τους ανεμόμυλους της Χίου επιχείρησε να χρησιμοποιήσει σε προεκλογικό του φυλλάδιο ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σμύρνη, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπάλου του.

Με το φυλλάδιο να αναφέρει το σύνθημα: «Σμύρνη, συνυφασμένη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό» έχει τη χαρακτηριστική φωτογραφία της Χίου με τους ανεμόμυλους και δίπλα τη φωτογραφία του υποψήφιου δημάρχου, οποίος είχε διατελέσει και  υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εμπορίου στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Το θέμα αξιοποίησε όπως ήταν φυσικό η αντιπολίτευση με τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Γιουτζέλ, να αναφέρει ότι  «το σλόγκαν ‘’Σμύρνη, συνυφασμένη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό’’ είναι ωραίο, αλλά μακάρι αντί για τη φωτογραφία της Χίου να χρησιμοποιούσατε της Σμύρνης».

Σημειώνει δε στο καυστικό του σχόλιο: «Ή θα μπορούσατε να αλλάξετε το σλόγκαν ως εξής ‘’Χίος, ένα νησί συνυφασμένο με τον τουρισμό και τον πολιτισμό’’. Μέχρι να μάθετε ότι το μέρος της φωτογραφίας δεν είναι Σμύρνη, δεν θα προλάβετε καν να γνωρίσετε τη Σμύρνη».