Ανεβάσει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση του τραπεζικού στελέχους, το οποίο έγινε γνωστό ότι είναι αντιμέτωπος με κακουργηματική ποινική δίωξη που αφορά σε υπόθεση απιστίας. Το εν λόγω στέλεχος ελέγχεται ποινικά για δάνεια που φέρεται να έλαβε το 2007. Το ποσό των δανείων αγγίζει τις 800.000 ευρώ, ενώ αυτά φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Την δίωξη άσκησε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της δανειοδότησης που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας προκάλεσε ζημία στην τράπεζα σε ποσό τουλάχιστον όσο είναι το σύνολο των τριών δανείων που έλαβε το στέλεχός της.

Όπως αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης, που έσπευσε να κάνει δηλώσεις στη Βουλή και να κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πρόκειται για το ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Πάσχα, ο οποίος είναι και ο επιθεωρητής των τραπεζών. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την παραίτηση Στουρνάρα χρησιμοποιώντας ανοίκειες εκφράσεις όπως «Γιάννη Στουρνάρα, δεν ντρέπεσαι» κ.λπ.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ζήτησε εξηγήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ για την υπόθεση του στελέχους της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές της ΤτΕ, ο κ. Πάσχας έχει διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε είχε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό δάνειο από καμιά τράπεζα κι ότι τα υπόλοιπα θα τα απαντήσει εκεί που πρέπει, εννοώντας προφανώς στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν με νόημα ότι αυτό που φέρεται να είναι δάνειο πρόκειται για μπόνους που δόθηκε σε 220 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. «Γιατί στους υπόλοιπους 219 δεν ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία Διαφθοράς κι επελέγη μόνον ο κ. Πάσχας», αναρωτιούνται.

Συνδέουν μάλιστα την υπόθεση αυτή με τις εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Π. Ρουμελιώτης είχε στοχοποιήσει τον κ. Πάσχα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση βγάζει μπροστά αυτό το θέμα αν και βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες έρευνες από την ΤτΕ, ενώ είναι σε εκκρεμότητα το σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια».

Η δίωξη

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση . Τα αδικήματα αφορούν τόσο το -κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα- στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις.
Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο