Καταρίνα Μπάουερ: Η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Καταρίνα Μπάουερ: Η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η 28χρονη Γερμανίδα διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες 2020 του Τόκιο και να γίνει η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που παίρνει μέρος στη διοργάνωση.

Η 28χρονη Καταρίνα Μπάουερ μέχρι το τέλος του 2016, είχε μία εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη καριέρα στο άλμα επί κοντώ. Το 2012 με ρεκόρ 4,42μ είχε αναδειχθεί ως η καλύτερη άλτρια της ηλικίας της (Κ23) στη Γερμανία. Το 2014 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων και κατέκτησε την τρίτη θέση με 4.40μ, ενώ στις 2 Αυγούστου του 2015 σημείωσε την κορυφαία επίδοση της καριέρας της πηδώντας πάνω από τα 4.65μ.

Ανέβαζε συνεχώς τον πήχη, βελτιώνοντας διαρκώς τις επιδόσεις της και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Έλειψε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο χέρι, ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα στην καριέρα τους ήρθε μερικούς μήνες μετά.

Τον Δεκέμβριο του 2016 οι παλμοί της μετρήθηκαν περισσότεροι από τις φυσιολογικές τιμές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο και να απέχει για ένα διάστημα από τους αγωνιστικούς χώρους. Η Μπάουερ από μικρή αντιμετώπιζε πρόβλημα με αρρυθμίες, δίχως όμως αυτό να επηρεάσει την καριέρα της στο άλμα επί κοντό, μέχρι τότε.

Το 2018 ο κίνδυνος επανήλθε, καθώς οι παλμοί της ξεπέρασαν τα όρια. Τότε οι γιατροί προσπάθησαν να την πείσουν να αποχωρήσει από τον αθλητισμό, ωστόσο οι προσπάθειες τους αποδείχθηκαν μάταιες.

«Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να μου συμβεί. Διότι πρακτικά έχεις έναν γιατρό μαζί σου στον αγωνιστικό χώρο» είχε δηλώσει η Μπάουερ για τον απινιδωτή που έχει, τονίζοντας παράλληλα πως το μηχάνημα ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το 2019 ήρθε δεύτερη και εκπροσώπησε τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό του Κλειστού, όντας μία από τις 18 αθλήτριες του προκριματικού. Κατετάγη 14η, πολύ πίσω από τις δικές μας Νικόλ Κυριακοπούλου (χάλκινο μετάλλιο) και Κατερίνα Στεφανίδη. Ήθελε να προκριθεί για να πατάει στο ταρτάν, να δοκιμάσει περισσότερα άλματα.

«Ξέρω ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε μέρα, για κάθε άλμα, για κάθε προπόνηση. Στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, το πιο σπουδαίο που μπορεί να συμβεί σ’ έναν αθλητή. Δεν υπάρχει χώρος για φόβο μέσα μου. Αν κάποιος μπορεί, τότε είμαι εγώ που άρχισα ξανά από το μηδέν», είπε τότε.

«Το αίσθημα του θανάτου δεν είναι ωραίο και αλλάζει τα πάντα, αλλά νιώθω πως υπάρχει μια φωτιά μέσα και δεν σταματάει. Αν έχεις αυτή τη φλόγα να καίει μέσα σου, μπορείς να πετύχεις τα πάντα, όσα θες ή πιστεύεις», έχει δηλώσει, δείχνοντας πως οι διακρίσεις και τα μετάλλια, δεν είναι πάντα τα πιο σημαντικά στον αθλητισμό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητισμός & Σπορ

Οι οκτώ αλλαγές που έρχονται στην επαγγελματική ασφάλιση

Το νέο μοντέλο για την επαγγελματική ασφάλιση εκτιμάται ότι θα διευρύνει σημαντικά τη βάση συμμετοχής στον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης (συμπληρωματική επαγγελματική σύνταξη πέραν της κρατικής)

Κώστας Παπαδής
Κώστας Παπαδής

Αυξάνονται οι νεκροί από τη φωτιά σε μπαρ της Μπανγκόκ - Κατέληξε μία 20χρονη, συνολικά 34 θύματα

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα θύματα από τη φωτιά σε μπαρ της Μπανγκόκ, έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα και υδροκυανικό οξύ

Σύνταξη

Για όγδοη συνεχόμενη νύχτα επιτέθηκαν στο Ιράν οι ΗΠΑ - «Θα πάρουν αξέχαστα μαθήματα», δηλώνει ο Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιτίθενται στο Ιράν, με την Τεχεράνη να πραγματοποιεί αντίποινα σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου υπάρχουν αμερικανικές εγκαταστάσεις

Σύνταξη

Το Μουντιάλ των ρεκόρ: 50 εκατομμύρια δολάρια για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Το αστρονομικό έπαθλο που θα διεκδικήσουν Ισπανία και Αργεντινή στο στάδιο MetLife της Νέας Υόρκης αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην ιστορία των Παγκόσμιων Κυπέλλων.

Γιώργος Μαζιάς
Γιώργος Μαζιάς
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version