Υπό την πίεση που άσκησαν πολίτες και φορείς, τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» και η μπάντα του πολεμικού ναυτικού έπαιξε το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Το παιάνισμα του εμβατηρίου ακούστηκε την ώρα που η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έμπαινε στο χώρο της παρέλασης για να πάρει θέση πίσω από τον χώρο των επισήμων και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος έχουν λάβει εντολή να μην φωνάξουν συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, για την αποφυγή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, λίγα 24ώρα πριν τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίσημο έγγραφο απαγόρευσε τα συνθήματα από τους άντρες της Μονάδας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, υπό το φόβο ότι θα ακουγόταν το «Μακεδονία Ξακουστή» ή άλλα παρόμοια…

Ειδικότερα, το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο Επιχειρήσεων, τον Ομαδάρχη τμήματος παρελάσεως, αλλά και όλα τα στελέχη «μετέχοντα στην παρέλαση», αναφέρει πως ο Αρχηγός «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παράλασης της 25ης Μαρτίου 2019».

Πάντως, η Αθήνα είναι φρούριο υπό τον φόβο επεισοδίων. Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται από τα ξημερώματα 1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα καθώς και τουλάχιστον 700 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Μεταξύ των σεναρίων που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λάβει μέτρα για την τάξη και την ασφάλεια είναι -σύμφωνα με «Το Βήμα»- το ενδεχόμενο επίθεσης με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές, προσπάθεια κάποιων να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό, ή ακόμη και παρέμβασης ατόμων που θα έχουν ντυθεί τσολιάδες (!) προκειμένου να παρεισφρήσουν στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, έχει συστηθεί ιδιαίτερη προσοχή για άτομα όπως η… κ. Ελένη Λουκά (σ.σ. γνωστή για τις άπειρες τηλεοπτικές εμφανίσεις-παρεμβάσεις της) η οποία έχει προκαλέσει επεισόδια σε άλλες παρελάσεις αιφνιδιάζοντας την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη πιθανή είναι η εκδήλωση επεισοδίων στις παρελάσεις της Πέλλας, της Κατερίνης, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, και άλλων πόλεων της βόρειας Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν η αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί λίστα με φωτογραφίες μεμονομένων ατόμων και ομάδων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Προς το παρόν μικροσυμπλοκή με τραυματισμούς έχει σημειωθεί πριν από την παρέλαση στην Καλλιθέα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Προσαγωγή άνδρα που επιχείρησε να προσεγγίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε χωρίς έκτροπα.

Γράψτε το σχόλιό σας