Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες σε σε σχέση με την έρευνά του για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN, CBS και ABC, επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μάλερ χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ασκήσει διώξεις για αδικήματα που προέκυψαν από την έρευνά του, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε σειρά συνεργατών του αμερικανού προέδρου, ανάμεσα σε άλλους, στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

«Η Ρωσία θέτει σημαντική απειλή»

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ καλωσόρισε την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα.

«Πολλοί Ρεπουμπλικανοί από καιρό πίστευαν ότι η Ρωσία θέτει σημαντική απειλή στα αμερικανικά συμφέροντα», τόνισε με ανακοίνωσή του ο Μακόνελ .

«Ελπίζω ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα θα βοηθήσει στην ενημέρωση και τη βελτίωση των προσπαθειών μας να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας», σημείωσε.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει την έρευνα, συμπληρώνοντας ότι ο Μπαρ έχει υπογραμμίσει την πρόθεσή του να παράσχει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες που εμπεριέχονται στην έκθεση.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι θα το κάνει όσο συντομότερα μπορεί και με την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια», ανέφερε.

Θα δοθούν στη δημοσιότητα

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κυριότερα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις διαβιβαστούν στο Κογκρέσο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα διαβιβάσει στους βουλευτές σύνοψη των ευρημάτων της έκθεσης το συντομότερο μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ