Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ορόσημο η 22α Μαΐου για τη Βρετανία και το Brexit

Τσίπρας: Ορόσημο η 22α Μαΐου για τη Βρετανία και το Brexit

«Η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Βρετανία στην απόφαση για την έξοδο από την ΕΕ αναδεικνύει το γεγονός ότι καμία λύση εθνικής περιχαράκωσης, καμία εθνική διέξοδος απέναντι σε υπαρκτές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι συλλογικά στην ΕΕ δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γόνιμη»

Για το Brexit, την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις σχέσεις με την Κίνα και την κλιματική αλλαγή, συζητήσαμε χτες και σήμερα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αναφορικά με το Brexit χθες πήραμε μια καθαρή απόφαση, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε:

«Η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Βρετανία στην απόφαση για την έξοδο από την ΕΕ αναδεικνύει το γεγονός ότι καμία λύση εθνικής περιχαράκωσης, καμία εθνική διέξοδος απέναντι σε υπαρκτές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι συλλογικά στην ΕΕ δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γόνιμη».

Μίλησε για εξαιρετικά δύσκολο δρόμο και για τη Βρετανία και την ΕΕ. «Με δύο λόγια, δεν θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε μια διαδικασία νομικά δεσμευτική, να διακινδυνεύσουμε τη νομιμότητα των ευρωεκλογών σε όλες τις χώρες. Η 22α Μαΐου, μία ημέρα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας είναι ένα κρίσιμο ορόσημο και μέρα κατά την οποία η Βρετανία πάρει οριστική αποφαση αν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές».

Υπογράμμισε ευρύτερα το συμπέρασμα ότι ο δύσκολος μεν δρόμος, που μπορεί όμως να έχει μια προοπτική, είναι μέσα από την προσπάθεια εντός του πλαισίου της ΕΕ να δώσουμε συλλογικές λύσεις και μάλιστα προοδευτικές λύσεις. Τόνισε ότι η περιχαράκωση και η φοβικότητα δεν οδηγούν πουθενά.

Σημείωσε ότι και στο Brexit βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα της Ευρώπης, «το πρόσωπο της προοδευτικής Ευρώπης μέσα από την αναζήτηση δύσκολων δρόμων συλλογικών λύσεων και το πρόσωπο της συντηρητικής και φοβικής Ευρώπης που οδηγεί σε αδιέξοδα».

Δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η λύση της εθνικής περιχαράκωσης δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε γόνιμη, γεγονός που αναδεικνύεται και από τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Βρετανία για την έξοδο από την ΕΕ. Ο δύσκολος δρόμος, αλλά που μπορεί να έχει μια προοπτική, είναι να δώσουμε συλλογικές και προοδευτικές λύσεις, εντός του πλαισίου της ΕΕ.Η Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, έχει καταφέρει να αναβαθμίσει το κύρος της και τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις. Οι πολίτες στις ευρωεκλογές θα κληθούν να επιλέξουν, από τη μία πλευρά τις δυνάμεις της προόδου, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της συνανάπτυξης και από την άλλη αυτές της συντήρησης, του φόβου και της εθνικής περιχαράκωσης.Δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. #EUCO

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024