Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς απαγόρευση όπλων η Νέα Ζηλανδία μετά το μακελειό

Προς απαγόρευση όπλων η Νέα Ζηλανδία μετά το μακελειό

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών, αντιδρώντας στο διπλό μακελειό σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

Πενήντα πιστοί σφαγιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από Αυστραλό, τον λευκό ρατσιστή Μπρέντον Τάραντ, μέσα σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού. Η επίθεση του νεαρού ακροδεξιού μεταδόθηκε απευθείας μέσω Facebook.

Μετά το μακελειό, η Αρντέρν ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σκόπευε να αναθεωρήσει επί το αυστηρότερο τη νομοθεσία που επέτρεψε στον δράστη να αγοράσει νόμιμα το οπλοστάσιο που χρησιμοποίησε στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων ημιαυτόματων τουφεκιών.

«Θα προλάβουμε και όσους… σπεύσουν»

«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει (να πωλούνται) όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα τουφέκια εφόδου», δήλωσε η Αρντέρν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτρέψουν κάποιους από το να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα.

«Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024