Ο Μέτα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί και να θυσιαστεί σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, για να μην επιτρέψει την εγκατάσταση χούντας στη χώρα.

«Παρόλο που δεν φέρω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και παρά το γεγονός ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον για την πρόληψη μιας τέτοιας κατάστασης και κρίσης, είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα, ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα», είπε ο Μέτα.

Πρόθυμος να θυσιαστεί

Ο πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιαστεί όπως ο Αλιέντε για να αποτρέψει τα χείριστα που θα πάνε τη χώρα 30 χρόνια πίσω.

Επέκρινε την αντιπολίτευση που παρέδωσε τις βουλευτικές έδρες και τόνισε ότι η πολιτική κρίση δεν επιλύεται ούτε με ρητορική, ούτε με αστυνομικές μεθόδους, αλλά με διάλογο και σοβαρές προσπάθειες.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο