Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο φέρι στον ποταμό Τίγρη

Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο φέρι στον ποταμό Τίγρη

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αμπντέλ Μαχντί κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Σε σχεδόν 100 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τη βύθιση ενός πορθμείου στον ποταμό Τίγρη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ. Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αμπντέλ Μαχντί, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την λύπη τους, κάνοντας λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται με τις ώρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση. Μεταξύ αυτών 61 γυναίκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Οι αρχές ανέφεραν ότι 19 παιδιά πνίγηκαν, ενώ 55 επιβάτες διασώθηκαν.

Τα περισσότερα από τα θύματα στο φεριμπόουτ ήταν γυναίκες και παιδιά, που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας της Μοσούλης Χουσάμ Χαλίλ.

Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που βρίσκεται στη Μοσούλη.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τραβήχθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου διακρίνεται το πορθμείο να βυθίζεται στο νερό και ο κόσμος να φωνάζει για βοήθεια.

«Είναι μια καταστροφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός επιζώντας αφού είχε φτάσει στην ακτή. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο σκάφος, κυρίως γυναίκες και παιδιά.»

Μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.

To δυστύχημα καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024