Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη άσκηση «Πυρπολητής» - Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις

Έκτακτη άσκηση «Πυρπολητής» – Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πρόκειται για την διακλαδική δύναμη Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων (συμμετέχουν δηλαδή Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατός Ξηράς) η οποία καλείται να δράσει όταν απαιτείται πολύ γρήγορη επέμβαση

Η άσκηση «Πυρπολητής» των Ενόπλων Δυνάμεων – που διατάχθηκε αιφνιδιαστικά – είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Σαρωνικού.

Πρόκειται για την διακλαδική δύναμη Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων (συμμετέχουν δηλαδή Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατός Ξηράς) η οποία καλείται να δράσει όταν απαιτείται πολύ γρήγορη επέμβαση.

Μέρος της άσκησης παρακολούθησε από κοντά και ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Ο υπουργός διαπίστωσε την υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού και των μέσων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση. Επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής» ανέδειξε το άριστο επίπεδο  διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας, στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και ενίσχυσης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και  εγγυητής  της  ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024