
«Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» η Μαρία Σπυράκη
Στη Μαρία Σπυράκη απονεμήθηκε το βραβείο «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία
Το βραβείο «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία απονεμήθηκε στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.
Η κα. Σπυράκη ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών που περάσαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.
«Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον» δήλωσε η κα. Σπυράκη κατά την βράβευσή της.
Οι ευρωβουλευτές της χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κα. Σπυράκη διακρίθηκε σε μια με ανοιχτή διαδικασία, με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.
Συνολικά βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Ανάπτυξη στην οποία βραβεύτηκε η κα. Σπυράκη συνυποψήφιοί της ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής, εισηγητής του Horizon Europe, Christian Elher και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Patrizia Toia, Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε
- ΟΦΗ για Νέιρα «Θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ομιλίτικης ιστορίας»
- Επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου και κόντρα με Φλωρίδη – «Μόνο τα τσιράκια του, οι επίορκοι δικαστές με κατήγγειλαν»
- Έλληνες επιστήμονες στους φιναλίστ για το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη



