Η διάσημη φίρμα αποφάσισε να κάνει ριζικές αλλαγές. Η ιταλική μάρκα μόδας ανακοίνωσε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα και μια επιχορηγούμενη υποτροφία. Με τον τίτλο «Gucci Changemakers», φιλοδοξεί να προωθήσει την ποικιλομορφία και την συμμετοχικότητα σε όλη την εταιρεία με ένα σχέδιο πολλαπλών δράσεων. Η νέα πρωτοβουλία έρχεται μετά την αρνητική κριτική που απέσπασε από  ένα πουλόβερ που μοιάζει με μαύρο πρόσωπο τον περασμένο μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές βαθμίδες: το ταμείο επιχορηγήσεων Gucci Changemakers, ένα πρόγραμμα υποτροφιών και μια εθελοντική πρωτοβουλία σε επίπεδο εταιρείας. Και τα τρία προγράμματα αποσκοπούν στην προώθηση της φυλετικής ποικιλομορφίας τόσο στην εταιρεία όσο και στη βιομηχανία μόδας στο σύνολό της. Οι αλλαγές έρχονται μετά την συνάντηση του Harlem couturier, Ντάπερ Νταν (ο οποίος έχει συνεχή συνεργασία με το εμπορικό σήμα) με τον CEO της Gucci και τον πρόεδρο Μάρκο Μπιζάρι να εκφράσει έντονα τις ανησυχίες του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci (@gucci) στις

«Θα επενδύσουμε σημαντικούς πόρους για την ενοποίηση και ενίσχυση των κοινοτήτων μας στη Βόρεια Αμερική, με έμφαση σε προγράμματα που θα επηρεάσουν τη νεολαία και την Αφρο-Αμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο Μπιζάρι σε δήλωση του εμπορικού σήματος. «Πιστεύω στην υπόσχεση της επόμενης γενιάς και μέσω του ταμείου υποτροφιών μας θα δημιουργήσουμε επίσης περισσότερες ευκαιρίες για ταλαντούχους νέους με διαφορετικό υπόβαθρο για να αποκτήσουν πρόσβαση στη βιομηχανία της μόδας».

Ο Νταν ανάρτησε στο Instagram μια δημοσίευση για να μοιραστεί την πρόοδο σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία της Gucci, αποκαλύπτοντας ότι συνεργάζεται στενά με το εμπορικό σήμα για να βοηθήσει στην προώθηση τέτοιων αλλαγών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dapper Dan (@dapperdanharlem) στις