
Αστυνομική έρευνα για την ρατσιστική επίθεση στην Κόνιτσα
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό αγνώστων ατόμων που ενέχονται σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος εννέα ανήλικων προσφύγων, υπηκόων Αφγανιστάν, στην Κόνιτσα.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, 17 Μαρτίου, πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένα με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Κόνιτσας.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.
Οι ανήλικοι, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, διακομίστηκαν το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.
Την υπόθεση χειρίζεται το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
- Έκθεση Liberties: Σε κίνδυνο παραμένει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
- Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει μήνυμα κυριαρχίας
- Βίντεο ντοκουμέντo του in με τις κινήσεις του 89χρονου πριν ανοίξει πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει προς Ιταλία



