Ψυχρολουσία περιμένει τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, δηλαδή τους καλούς πελάτες που πληρώνουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς και περίμεναν να έχουν και μια ιδιαίτερη μεταχείριση από την Επιχείρηση σε σύγκριση με όσους έχουν βάλει «φέσι» πάνω από 2 δισ. ευρώ. Η έκπτωση 15% που παρείχε η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες πετσοκόβεται στο όνομα της αύξησης των εσόδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.

Σε ότι αφορά τα βιομηχανικά τιμολόγια η απόφαση που ελήφθη προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις επιχειρήσεις, για αυξήσεις μέχρι 10%.

Πηγές της ΔΕΗ, έλεγαν ότι αποτράπηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς υπήρχαν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που ήθελαν κάτι τέτοιο.

Οπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως σε εκείνους τους πελάτες που θέλουν να συνεχίσουν να είναι συνεπείς.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή αναγνώστη του in.gr ο οποίος μας γράφει: «Δυσάρεστα μας εξέπληξε η απόφαση της Διοίκησης της Δ.Ε.Η για μείωση την έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες (ιδιώτες και επαγγελματίες) κατά 33,33%  (από 15% σε 10%) και τηνς έκπτωσης προπληρωμής επίσης για τους συνεπείς πελάτες κατά 33,33% (από 6% σε 4%).

Οφείλω να καταθέσω ορισμένα αυτονόητα ερωτήματα, εκφράζοντας τον μέσο Έλληνα πολίτη:

1) Τελικά η συνέπεια μέχρι πότε θα τιμωρείται σε αυτή χώρα και από αυτή την κυβέρνηση;

2) Ποια κριτήρια οδήγησαν την Διοίκηση της ΔΕΗ στις σχετικές αποφάσεις μείωσης του ποσοστού έκπτωσης;

3) Η απόφαση για μείωση της έκπτωσης θα ενισχύσει την ρευστότητα της επιχείρησης ή θα διογκώσει το πρόβλημα;

4) Η κυβέρνηση θα μείνει για μια ακόμη φορά αμέτοχη και αδιάφορη μπροστά σε αυτή την απόφαση, την ίδια στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς την ΔΕΗ διογκώνονται;

5) Ευθύνεται ο συνεπής πελάτης για το αν η πολιτική είσπραξης της επιχείρησης απέτυχε;

Και μια πρόταση:

Προσκαλώ τους κυβερνώντες να επισκεφθούν τα Καταστήματα της ΔΕΗ (για παράδειγμα της Καλλιθέας στην Ελ. Βενιζέλου, των Καμινίων στην Αγίου Ελευθερίου, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αριστείδου, στην Γλυφάδα στην Ανδρέα Παπανδρέου, στο Παγκράτι, στον Άγιο Δημήτριο κ.α.) για να βιώσουν  την ταλαιπωρία που υφίστανται καταναλωτές και εργαζόμενοι καθημερινά!

Είναι δύσκολο να αντιληφθείς την πραγματικότητα μέσα από τις κλειστές πόρτες και τα φρουρούμενα γραφεία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο