Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά τώρα; Porsche 911 GT2 RS στο βυθό της θάλασσας;

Σοβαρά τώρα; Porsche 911 GT2 RS στο βυθό της θάλασσας;

Είναι από τα νέα αυτά που δεν αντέχουν να ακούσουν οι φίλοι του αυτοκινήτου. Και όχι μόνο θα λέγαμε, αφού ακόμα και για κάποιον άσχετο, το όνομα «Porsche 911 GT2 RS» προκαλεί σίγουρα δέος

Είναι από τα νέα αυτά που δεν αντέχουν να ακούσουν οι φίλοι του αυτοκινήτου. Και όχι μόνο θα λέγαμε, αφού ακόμα και για κάποιον άσχετο, το όνομα «Porsche 911 GT2 RS» προκαλεί σίγουρα δέος.

Φαίνεται πως μερικά από τα τελευταία κομμάτια του συγκεκριμένου μοντέλου βρίσκονται πιθανότατα στον βυθό του Ατλαντικού, λίγο έξω από τις γαλλικές ακτές.

Να τα πάρουμε από την αρχή… Η παραγωγή της 911 GT2 RS έληξε τον Φεβρουάριο, αλλά η Porsche παρέτεινε την παραγωγή, τουλάχιστον για μερικά οχήματα ακόμα, για να ικανοποιήσει μ προκειμένου να ικανοποιήσει μια χούφτα πελάτες στη Βραζιλία, τα οχήματα των οποίων χάθηκαν σε ένα πρόσφατο ναυτικό ατύχημα.

Το φορτηγό πλοίο «Grande America» βυθίστηκε ανοιχτά των γαλλικών ακτών στις 12 Μαρτίου, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα κοντέινερ που μετέφερε στο κατάστρωμα. Συνολικά το πλοίο μετέφερε περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Π.χ. η Audi της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι το σκάφος είχε μερικά δικά της μοντέλα όπως τα A3, A5, Q7, RS4 και RS5.

Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει αν υπήρχαν μοντέλα της στο πλοίο, αλλά χάρη σε μια επιστολή της Porsche Βραζιλίας προς έναν πελάτη της μάθαμε πως μια από τις 911 GT2 RS δεν μπορεί να παραδοθεί εξαιτίας του ναυαγίου.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώσαμε ότι, λόγω πυρκαγιάς το πλοίο που μετέφερε το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Και για το λόγο αυτό, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία, έτσι το νέο όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο. Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική Porsche για περισσότερες πληροφορίες.»

Στην επιστολή, που δημοσίευσε η έγκυρη ιστοσελίδα για το αυτοκίνητο carscoops.com αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Λυπούμαστε να σας ενημερώσουμε ότι, εξαιτίας πυρκαγιάς, το πλοίο του ομίλου Grimaldi που είχε αναλάβει τη μεταφορά του οχήματός σας, βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Ως εκ τούτου, η GT2 RS δεν είναι δυνατό να σας παραδοθεί.

Όπως γνωρίζετε, η Porsche σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο όχημα.

Ωστόσο, εξαιτίας της φύσης της κατάστασης, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι είστε ένας πιστός και υπερπολύτιμος πελάτης μας, η Porsche αποφάσισε να ξαναρχίσει την παραγωγή του GT2 RS στη Γερμανία. Το όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο και αναμένεται να σας παραδοθεί τον Ιούνιο».

Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν ότι το φορτηγό πλοίο έφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 718 Caymans και Boxster, καθώς και Cayenne.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024