
Brexit : Προειδοποιήσεις για ισχυρό πλήγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Μ.Βρετανίας
Το 51% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στη Μ. Βρετανία αγοράστηκαν από πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 8 από τα 10 επιβατικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη χώρα εξάγονται στην ΕΕ και όχι μόνο.
Ο αντίκτυπος του Brexit στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι καταστροφικός για τη Μ. Βρετανία. Αυτό υποστηρίζουν οι επικεφαλής των τμημάτων της αυτοκίνησης πολλών εταιρειών, που βλέπουν τη Μ. Βρετανία να μην μπορεί να ανταποκριθεί με τον ίδιο ρυθμό στον εφοδιασμό των χωρών της Ευρώπης.
Όλα αυτά όταν πέρυσι το 51% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στη Μ. Βρετανία αγοράστηκαν από πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 8 από τα 10 επιβατικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη χώρα εξάγονται στην ΕΕ και όχι μόνο.
Από την άλλη πλευρά, το ένα τρίτο των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην ΕΕ καταλήγουν στη Μ. Βρετανία.
Όπως είναι φυσικό και επόμενο, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα, που θα επηρεάσουν την παραγωγή και την εξαγωγή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων με τους προνομιακούς όρους που ισχύουν σήμερα. Αυτό θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής των αυτοκινήτων, γεγονός αποτρεπτικό στην συνέχιση των διαφόρων συνεργασιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Όμορφες εικόνες, φίλαθλοι της Αργεντινής και της Ισπανίας τραγουδούν μαζί πριν τον τελικό (vid)
- Συνελήφθησαν οι «επαγγελματίες» μισογύνηδες Άντριου και Τρίσταν Τέιτ – Για τι κατηγορούνται
- Φωτιές: Παρατεταμένη ξηρασία και ανθρώπινη αμέλεια αυξάνουν τον κίνδυνο – Στη Θεσσαλονίκη 272 φωτιές σε 18 ημέρες
- Άργος Ορεστικό: Μεθυσμένος οδηγός «εισέβαλε» σε στρατόπεδο με το όχημά του – Ισοπέδωσε την μπάρα ασφαλείας
- Μουντιάλ 2026: Η Times Square «πλημμύρισε» από τους οπαδούς της Αργεντινής ενόψει τελικού (vids)
- Οι εκπαιδευτές σκύλων που άλλαξαν ριζικά τη ζωή δύο αδέσποτων κουταβιών – Ποιο είναι το μήνυμά τους










