Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πλήγμα για τη Μέι: Δεν μπορεί να ξανατεθεί σε ψηφοφορία η απορριφθείσα συμφωνία

Νέα πλήγμα για τη Μέι: Δεν μπορεί να ξανατεθεί σε ψηφοφορία η απορριφθείσα συμφωνία

Ακόμα μια, την πολλοστή τις τελευταίες εβδομάδες, ήττα υπέστη η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όσον αφορά την προσπάθεια της να οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία στο Brexit

Ακόμα μια, την πολλοστή τις τελευταίες εβδομάδες, ήττα υπέστη η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όσον αφορά την προσπάθεια της να οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία στο Brexit.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Τζον Μπέρκοου, η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει στη βουλή την ίδια πρόταση, η οποία είχε καταψηφίσει με συντριπτική πλειοψηφία το κοινοβούλιο τη 12η Μαρτίου.

«Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει μια νέα πρόταση που δεν είναι ούτε ακριβώς η ίδια ούτε ουσιαστικά η ίδια με εκείνη που έφερε στο κοινοβούλιο στις 12 Μαρτίου, αυτό θα ήταν εντάξει».

«Αυτό που η κυβέρνηση δεν μπορεί νόμιμα να κάνει είναι να υποβάλει εκ νέου στο σώμα την ίδια πρόταση ή ουσιαστικά την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας, η οποία απορρίφθηκε με 149 ψήφους».

Έτρεχε να… προλάβει τις εξελίξεις η Μέι

Οι εξελίξεις που τρέχουν από το πρωί είναι ραγδαίες, αφού η βρετανίδα πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να… προλάβει τα γεγονότα είχε αφήσει στον «αέρα» το αν εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιούνταν τρίτη ψηφοφορία για τη συμφωνία που έχει συνάψει η πρωθυπουργός με την ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από χθες η Deutsche Welle σε δηλώσεις προς του βρετανούς βουλευτές η Τερέζα Μέι είπε πως σε περίπτωση παράτασης της ημερομηνίας του Brexit, «δεν θα είμαστε σε θέση να φύγουμε από την ΕΕ για μήνες ή ίσως και ποτέ».

Παράλληλα, τάχθηκε απολύτως κατά του ενδεχομένου να πάρει μέρος η Βρετανία στις ευρωεκλογές. «Είναι πολύ άσχημη ακόμα και η σκέψη ότι οι Βρετανοί θα κληθούν να ψηφίσουν για εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τρία χρόνια αφού ψήφισαν να φύγουν από την ΕΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρο δείγμα για τη συνολική αποτυχία του κοινοβουλευτικού έργου».

Συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου, αλλιώς…

Την περασμένη Πέμπτη, όταν οι βρετανοί βουλευτές ψήφισαν «ναι» σε παράταση του Brexit, η κυβέρνηση είχε δώσει στο κοινοβούλιο διορία έως την 20η Μαρτίου, ώστε να έχει εγκριθεί μια συμφωνία για το Brexit.

Σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό η πρωθυπουργός θα ζητούσε από την ΕΕ μία σύντομη τεχνική παράταση του Άρθρου 50, πιθανώς έως τις 30 Ιουνίου. Ειδάλλως, εάν δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν η παράταση θα ήταν μεγαλύτερης διάρκειας. Σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό θα έπρεπε η Μεγάλη Βρετανία να συμμετάσχει στις εκλογές.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024