Ο Αργεντινός σουπερστάρ της Μπαρτσελόνα, ο… Θεός της Καταλονίας, πέτυχε χατ-τρικ και «υπέγραψε» το 4-1 της ομάδας του επί της Ρεάλ Μπέτις που την φέρνει στο +10 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ουσιαστικά προετοιμάζει την… φιέστα.

Ο Μέσι σκοράροντας στο 18΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με πλασέ, μετά από «μαγική» ασίστ του Σουάρες με «τακουνάκι», και στο 85΄ με σουτ γνώρισε την αποθέωση από τους αντίπαλους φιλάθλους και έδωσε ακόμα μια ποδοσφαιρική παράσταση.

Ο Σουάρες πέτυχε με εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 63΄ το άλλο γκολ των «μπλαουγκράνα», που βρίσκονται πλέον αγκαλιά με τον τίτλο (στο +10 από την Ατλέτικο και στο +12 από τη Ρεάλ), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της σεζόν, σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Το μόνο μελανό σημείο για την Μπαρτσελόνα, ήταν ο τραυματισμός του Λουίς Σουάρες, που αποχώρησε λίγα λεπτά πριν τη λήξη με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Πάου Λόπεθ, Σίντνεϊ, Μπαρτρά, Μαντί, Καρβάλιο (78′ Μορόν), Γκουρδάδο, Κανάλες, Λο Σέλσο (68′ Εμερσον), Χοακίν (68′ Λαϊνές), Τέγιο, Χεσέ

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Αρτούρ (64′ Σεμέντο), Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (88′ Αλενιά), Μέσι, Λουίς Σουάρες (90′ Κουτίνιο).