Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύρραξη Ισραήλ - Παλαιστινίων με βόμβες και ρουκέτες στη Λωρίδα της Γάζας

Σύρραξη Ισραήλ – Παλαιστινίων με βόμβες και ρουκέτες στη Λωρίδα της Γάζας

Σύρραξη ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας με εκατέρωθεν επιθέσεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν περί τη 01:30 της Παρασκευής πολλά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το επιτελείο μέσω Twitter, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον της ισραηλινής επικράτειας από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο ισραηλινός στρατός αυτή τη στιγμή βάλλει κατά τρομοκρατικών εγκαταστάσεων στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να δώσει άλλη διευκρίνιση.

Αυτόπτες μάρτυρες στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν τουλάχιστον δύο θέσεις της Χαμάς στο νότιο και το βόρειο τμήμα του θύλακα.

Βομβαρδισμοί από αέρος

Σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μαχητικά F-16 επιχείρησαν στη Λωρίδα της Γάζας.

‘Μερικές ώρες νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της περιοχής του Τελ Αβίβ, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Προ ολίγου, ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε πολλές ισραηλινές κοινότητες γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα — πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι εκτοξεύθηκαν κι άλλες ρουκέτες — αμέσως μετά τα αεροπορικά πλήγματα στα οποία προχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024