Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου στην Ιταλία, σχετικά με μια υπόθεση βιασμού, όπου αθώοι κρίθηκαν οι δράστες, επειδή το θύμα ήταν «υπερβολικά αρρενωπό» για γυναίκα.

Πρόκειται για την υπόθεση 22χρονης κοπέλας η οποία είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από δύο άντρες. Η απόφαση του δικαστηρίου που ελήφθη το 2017, προκάλεσε σάλο.

Σημειώνεται, πως το ανώτατο δικαστήριο έχει ασκήσει ήδη έφεση στην απόφαση αυτή και η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου. Ο βιασμός καταγγέλθηκε από την 22χρονη γυναίκα στην Ανκόνα το 2015.

Αν και στην αρχή οι δυο άνδρες καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, άσκησαν έφεση και αθωώθηκαν με τον ισχυρισμό ότι έμοιαζε με άνδρα και δεν ήταν ελκυστική, όπως ματαδίδει ο βρετανικός Guardian.

Οι δικαστές – που ήταν όλες γυναίκες – κατέληξαν στα συμπεράσματά τους από μια φωτογραφία της γυναίκας και επειδή οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν τους προσέλκυσε. Μάλιστα ο ένας δράστης είχε καταχωρήσει το θύμα στο κινητό του με το όνομα «Viking».

«Διάβασα αυτή την απόφαση το 2017 και απευθύνθηκα στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε στον Guardian η Τσίντζια Μολινάρο, η δικηγόρος του θύματος. «Ηταν φρικιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν», συμπληρώνει η ίδια.

Η δικηγόρος ανέφερε ότι η γυναίκα επέστρεψε στη χώρα της, καθώς η κοινωνία την κατέκρινε μετά την καταγγελία της για βιασμό. Σύμφωνα με το θύμα, οι δύο άντρες είχαν ρίξει ναρκωτικό χάπι στο ποτό της γυναίκας σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα. Κάτι μάλιστα που το επιβεβαίωσε ιατροδικαστής.