Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίτσης: Από τότε που... κατουρήθηκε για την ψήφιση του μνημονίου μέχρι τις «ακίνδυνες» μολότοφ

Κυρίτσης: Από τότε που… κατουρήθηκε για την ψήφιση του μνημονίου μέχρι τις «ακίνδυνες» μολότοφ

Εκτός όμως από την ντροπή που είχε νοιώσει όταν ως αριστερός ψήφιζε το μνημόνιο που θα έσκιζε - όπως έταζε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας - ο κ. Κυρίτσης έχει στο ιστορικό του μία σειρά από δηλώσεις που άλλοτε προκάλεσαν οργή και άλλοτε γέλιο σε όσους τις άκουσαν

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις του καθώς από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο κοινοβούλιο είχε τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αρχής γενομένης  με την αλησμόνητη δήλωση που είχε κάνει όταν ψήφιζε το μνημόνιο. Μία ημέρα την οποία είχε συγκρίνει με την πρώτη του ημέρα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού όταν – όπως έγραφε τότε ο ίδιος – είχε… κατουρηθεί.

Εκτός όμως από την ντροπή που είχε νοιώσει όταν ως αριστερός ψήφιζε το μνημόνιο που θα έσκιζε – όπως έταζε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας – ο κ. Κυρίτσης έχει στο ιστορικό του μία σειρά από δηλώσεις που άλλοτε προκάλεσαν οργή και άλλοτε γέλιο σε όσους τις άκουσαν. Δεν έχουν λείψει και τα ειρωνικά σχόλια με «πυρά» προς το εσωτερικό του κόμματός του, όπως στον τελευταίο ανασχηματισμό με την υπουργοποίηση των Τόλκα και Μωραϊτη. Η τελευταία του δήλωση όμως ότι δεν θυμάται να έχουν υπάρξει νεκροί από μολότοφ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα εξόργισε ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως άτομα που είχαν ζήσει την τραγωδία της Marfin και δεν έχουν ξεχάσει τους νεκρούς που βρήκαν τραγικό θάνατο στο υποκατάστημα της τράπεζας μετά από τη ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους.

Όταν ψήφιζε το μνημόνιο

«Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος» ήταν η επίμαχη ανάρτηση του κ. Κυρίτση στο facebook στις 16 Ιουλίου του 2015.

Την ίδια ώρα, συνέχιζε ο κ. Κυρίτσης στην ανάρτησή του, η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. «Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών».

Νομίζω, έγραφε, «ότι είναι μια άσκοπη προσπάθεια γιατί κρίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανωμένες δυνάμεις του δεν έχουν την προετοιμασία να σηκώσουν τέτοιας φύσης ευθύνες. Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς βλέπω ότι άνθρωποι που αντέχουν στο ξύλο και στα χημικά, και δίνουν τα πάντα για το κίνημα και είναι αλληλέγγυοι, απλώς δεν μπορούν να κυβερνάνε. Αυτό κατά τη γνώμη συνιστά πολιτική αυτοακύρωση του σύριζα. Το ηθικό μεγαλείο δυστυχώς δεν συνιστά πολιτική αρετή. Αλλιώς θα κυβερνάγαμε από το 1944».

Υπερβολές όσα λέγονται για τη Μόρια

Ο κ. Κυρίτσης, είχε μιλήσει και για την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της Μόριας σημειώνοντας μεταξύ άλλων είναι υπερβολικά τα όσα γράφονται ενώ ταυτόχρονα είχε επιρρίψει ευθύνες στους κατοίκους της Λέσβου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι «η Μόρια θα μπορούσε να είχε λυθεί αν η τοπική κοινωνία έδινε την άδεια να επεκταθεί ο χώρος της Μόριας ώστε να υπάρχει περιθώριο να διαχειριστούμε τον παραπάνω κόσμο όταν έχουμε αυξημένες ροές» ενώ είχε χαρακτηρίσει υπερβολικά μερικά από αυτά που περιέγραφε ο Guardian για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κυρίτσης συμπύκνωσε τα όσα θετικά προβλέπει για την Ελλάδα σε μία μόνο φράση.  «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν τόσο θετική σα να πέσαμε από την Ακρόπολη και να βρήκαμε και πορτοφόλι» είχε δηλώσει.

Ο ακτιβισμός του Ρουβίκωνα

Ως γνήσιος αριστερός, ο κ. Κυρίτσης δεν θα μπορούσε παρά να δώσει συγχωροχάρτι στις ενέργειες του Ρουβίκωνα βαφτίζοντας τις επιθέσεις σε δημόσια κτίρια, πρεσβείες και επιχειρήσεις ως ακτιβισμό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την αναρχική συλλογικότητα ως  μία πολιτική ομάδα η οποία κάνει ακτιβισμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι το να πετάει κάποιος μπογιές είναι… κλασική περίπτωση ακτιβισμού.

Ειρωνικό tweet για την… πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κυρίτσης πάντως, δεν ήταν από αυτούς που καλοδέχθηκαν στην κυβέρνηση τους Άγγελο Τόλκα και Θάνο Μωραϊτη.

Με ένα άκρως ειρωνικό tweet ο κ. Κυρίτσης είχε αντιδράσει στην… πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στον τελευταίο ανασχηματισμό.  «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024