Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει το «αντάρτικο» ο Ιβάνοφ: Δεν υπογράφει ψηφίσματα με το «Βόρεια Μακεδονία»

Συνεχίζει το «αντάρτικο» ο Ιβάνοφ: Δεν υπογράφει ψηφίσματα με το «Βόρεια Μακεδονία»

«Μποϊκοτάζ» με τον δικό του τρόπο στο νέο όνομα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» κάνει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ

«Μποϊκοτάζ» με τον δικό του τρόπο στο νέο όνομα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» κάνει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ιβάνοφ, ο οποίος αρνήθηκε επανειλημμένα να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει χωρίς την υπογραφή του, τώρα αρνείται να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα των νόμων, στους οποίους αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA, ο Ιβάνοφ δεν έχει υπογράψει 11 νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται κοινοβουλευτική πηγή της γειτονικής χώρας, το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει εκ νέου τους νόμους που αρνείται να υπογράψει ο Ιβάνοφ και στη συνέχεια αυτοί θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς τη δική του υπογραφή, όπως δηλαδή έγινε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της χώρας, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαϊου, δεν είχε υπογράψει προηγουμένως την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το νόμο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι ωστόσο δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο ίδιος ο Ιβάνοφ αναφέρει ότι ως πρόεδρος της χώρας έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και καθώς θεωρεί «αντισυνταγματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αναγνωρίζει το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024