Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγγενείς του Μαδούρο φεύγουν από τη χώρα γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη

Συγγενείς του Μαδούρο φεύγουν από τη χώρα γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη

Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εμπόδισε την είσοδο στη χώρα ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές της Μπογκοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν εξαιτίας του μπλακάουτ που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες τη Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να εισέλθουν στην Κολομβία από τη Ριοχάτσα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Γκουαχίρα.

Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, θέλησαν να «περάσουν μερικές μέρες στη χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στη Βενεζουέλα» και εξαιτίας της «ανυπόφορης ζέστης».

Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τους αρνήθηκαν την είσοδο καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία εξαιτίας της εγγύτητάς τους στον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Οικογενειακή έξοδος…

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από τη νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά.

«Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές», δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο «δικτατορία», συγκαταλέγεται στους περίπου 50 ηγέτες χωρών που αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με την Μπογκοτά να ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών εξοστρακισμού του Μαδούρο από την εξουσία.

Παρόλο που Κολομβία και Βενεζουέλα έχουν κοινά σύνορα 2.200χλμ, η κυβέρνηση Ντούκε, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη Αυγούστου, δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024