«Προφητεία» Τζόνσον για Brexit: Θα αποχωρήσουμε με συμφωνία «τελευταίας στιγμής»
Ο Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, δήλωσε ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο απόψε για να αποκλειστεί μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία δεν απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό
Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου έπειτα από μια συμφωνία «στο παρά πέντε» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.
Ο Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο απόψε για να αποκλειστεί μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία δεν απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό.
«Είναι αρκετά πιθανό το κοινοβούλιο να ψηφίσει συμβολικά ότι δεν επιθυμεί μια έξοδο χωρίς συμφωνία… αλλά αυτό που θα συμβεί μετά είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου γιατί αυτό είναι που προβλέπεται από τον νόμο» σημείωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η προοπτική της ρήξης ενθουσίασε τους σκληρούς Brexiters και ειδικά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος… έδωσε κουράγιο στους συμπατριώτες του από το βήμα της Βουλής για τις «βραχυχρόνιες» αναταράξεις του ορατού πλέον με γυμνό μάτι άτακτου Brexit, το οποίο όμως χαρακτήρισε ως «τη μόνη ασφαλή έξοδο από την άβυσσο και το μόνο ασφαλές μονοπάτι για τον αυτοσεβασμό» του έθνους.
Από την άλλη πλευρά, φιλοευρωπαίοι βουλευτές με επικεφαλής την Ιβέτ Κούπερ μετέφεραν την τεράστια αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για το τι θα συμβεί μετά τις 29 Μαρτίου. Στελέχη του Σίτι και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων προβλέπουν χάος στις αγορές και στις αλυσίδες τροφοδοσίας, με ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.
- Αυτή είναι η πρόταση της Γιουνάιτεντ στον Κάρικ
- Στο φως όσα κατέθεσε ο Χάουαρντ Λάτνικ: Τρεις φορές συνάντησε τον γείτονά του, Τζέφρι Έπσταϊν, είπε
- Ιταλία: Προπονητής της χρονιάς ο Πρίφτης (pic)
- «Βγήκα από το σπίτι μου και είδα διαμελισμένο το σώμα της»: Μαρτυρία στο in για το τροχαίο στα Πατήσια
- Δεύτερη φορά που αποκλείεται στα playoffs ομάδα του Ματίας Λεσόρ από 0-2!
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στρούντελ μήλο-κανέλα – Τι βρέθηκε
- ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει «Δημήτρης Κατακουζηνός» στο Mononews ή είναι ακόμη μία έκφανση ενός μηχανισμού τύπου «Ομάδα Αλήθειας»;
- Μέση Ανατολή και ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην ατζέντα Γεραπετρίτη – ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442