Πυρά κατά της κυβέρνησης και των τραπεζών εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώγης Λαφαζάνης με αφορμή την αυτοκτονία 56χρονου που κινδύνευε να χάσει το σπίτι του στα Ίσθμια.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «ο 56χρονος δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε από κυβέρνηση και τράπεζες που προχωρούν σε άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για την αρπαγή κατοικιών είναι ένα συμβόλαιο θανάτου και μαζικής εξαθλίωσης συμπολιτών μας».

«Όταν πάρεις το σπίτι ενός πολίτη, ενός οικογενειάρχη είναι σαν να τον σπρώχνεις στον θάνατο. Πόσοι άραγε συμπολίτες μας έχουν χαθεί εξαιτίας του Μινώταυρου των πλειστηριασμών; Πόσοι άραγε θα χαθούν ακόμα; Πόσοι άραγε θα συνεχίσουν να ζουν μέσα στην δυστυχία και τον πόνο» αναρωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ «την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 340 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 6 πρώτες κατοικίες. Κάτω από την πίεση του κινήματος αναστάλθηκαν σήμερα οι 3 από τους 6 πλειστηριασμούς πρώτων λαϊκών κατοικιών και το 2019, έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Δυναμική ήταν η παρέμβαση της ΛΑΕ στις τράπεζες ενάντια στους πλειστηριασμούς καθώς 3 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν».

«Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στα υποκαταστήματα των 4 συστημικών τραπεζών» και «οι συγκεντρωμένοι με την παρουσία και τα συνθήματα τους κατάγγειλαν την κυβέρνηση Τσίπρα ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προετοιμάζει μαζί με τους «θεσμούς» και τους τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια, ουσιαστικά θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «απαίτησαν να σταματήσουν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών», καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Αθήνας Αυγή Θεοδόση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο