Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και το Μεξικό καθηλώνει στο έδαφος τα Boeing 737 MAX 8

Και το Μεξικό καθηλώνει στο έδαφος τα Boeing 737 MAX 8

Ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του.

Ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε τη Δευτέρα (τα ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου αυτού του τύπου της Ethiopian Airlines στην Αιθιοπία προχθές Κυριακή.

«Οι πτήσεις που εκτελούνται από αυτά τα αεροσκάφη θα καλυφθούν από τον υπόλοιπο στόλο», διαβεβαίωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η συντριβή του 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες μετά το παρόμοιο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές κυβερνήσεις και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων.

Παναμάς: Αναμένουμε την έρευνα

Οι αρχές της Κίνας, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας και της Μογγολίας ανακοίνωσαν το μέτρο αυτό, όπως και οι εταιρείες Ethiopian Airlines (Αιθιοπία), Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν).

Πάντως, οι περισσότερες εταιρείες που έχουν εφοδιαστεί με αεροσκάφη του τύπου συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις τους.

Αυτό άφησε να εννοηθεί και η Copa Airlines (Παναμάς) τη Δευτέρα (τα ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας), όταν ανακοίνωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τη συντριβή του 737 MAX 8 και θα εφαρμόσει τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας και των αρμόδιων φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024