
Με άνοδο έκλεισε η Γουόλ Στριτ παρά τη συντριβή της Μπόινγκ
Με καθαρή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, παρά τη θεαματική υποχώρηση της μετοχής της Boeing.
Με καθαρή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, παρά τη θεαματική υποχώρηση της μετοχής της Boeing, καθώς η αγορά υποδέχθηκε με ικανοποίηση τα θετικά στοιχεία για την κατανάλωση στις ΗΠΑ, ενώ το κλίμα βελτίωσε η ισχυρή δυναμική των μεγάλων ονομάτων του κλάδου της τεχνολογίας.
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 200,64 μονάδων (+0,79%), στις 25.651,15 μονάδες.
Πίεση στον Dow Jones από την Μπόινγκ
Νωρίτερα, ωστόσο, βρισκόταν στο κόκκινο, λόγω της πίεσης που δεχόταν η μετοχή της μεγαλύτερης αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας: οι τίτλοι της Μπόινγκ υποχωρούσαν ως και 13,5% μετά τη δεύτερη συντριβή 737 MAX 8 μέσα σε λίγους μήνες, πριν τελικά κλείσει με πτώση –5,33%, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία έχασε 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της κεφαλαιοποίησής της.
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο τον τόνο δίνουν οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 149,92 μονάδων (+2,02%), στις 7.558,06 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 40,23 μονάδων (+1,47%), στις 2.783,30 μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ορισμένοι ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι προβληματίζονται για την ημερομηνία των επόμενων εκλογών
- Στο αυτόφωρο η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Προθεσμία για να απολογηθεί ο πατέρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία ενοχής για τις υποκλοπές η διάταξη για την ΕΥΠ
- Δεν το πίστευε ο Μπλόσομγκεϊμ: «Δεν είναι ο Άλεκ Πίτερς ο MVP;»
- Έμπολα: Δύο ακόμη κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε δομή υγείας στην Ουγκάντα
- Γαλλία: 12χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά σε ποταμό – Συνελήφθη ένας 16χρονος






