
Στο Στρασβούργο μεταβαίνει η Τερέζα Μέι
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω θα επιδιώξει συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό», σημείωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
Στο Στρασβούργο θα μεταβεί σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω θα επιδιώξει συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό», σημείωσε ο Κόβενι.
Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Οι συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.
Νωρίτερα η Κομισιόν δήλωσε πως η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα στην εβδομάδα βρίσκεται στο γήπεδο του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς οι διαβουλεύσεις του σαββατοκύριακου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών έπεσαν στο κενό. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς γνωστοποίησε ότι Γιούνκερ και Μέι μίλησαν τηλεφωνικά και χθες το βράδυ για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Δασμοί: Εντονες αντιδράσεις για την επιβολή τους από τις ΗΠΑ σε 60 χώρες
- ΗΠΑ: Ομοβροντία δασμών από σήμερα Παρασκευή σε βάρος 60 χωρών και της ΕΕ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


